Ontvang €1000,- opleidingsbudget van de overheid via het STAP-budgetLees hier meer over de regeling

Leiderschapsassessment

Leiderschapsassessment

Mensen zien voor wie ze zijn

Over onze leiderschapsassessments

Bij Van Harte & Lingsma kun je terecht voor persoonsgerichte assessments die per opdrachtgever en per functie op maat worden gemaakt. Wij zijn gespecialiseerd in leiderschapsassessments.

Leidinggevenden vervullen bij veel organisaties een sleutelpositie. Het is daarom belangrijk dat deze functie door de juiste persoon wordt vervuld. Wij gebruiken onze jarenlange expertise om competenties van leidinggevenden en managers in kaart te brengen. Dat doen wij op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau.

Leiderschapsassessment

Tijdens een leiderschapsassessment krijgen we een beeld van iemands leidinggevende stijl en persoonlijkheid. Precies op het snijvlak van stijl en persoonlijkheid maken wij het verschil. Bij ons gaat Leiderschap altijd over de benodigde competenties en vaardigheden, toegespitst op de specifieke werkcontext. Maar het gaat ook over de benodigde eigenschappen en het potentieel dat iemand heeft. Is hij/zij in staat naar zichzelf te kijken en verantwoordelijkheid te nemen voor wat hij/zij dan waarneemt? Wat heeft iemand al in huis en waar is ruimte voor groei? En hoe ontwikkelbaar is dat?

Na een leiderschapsassessment:

  • Hebben jij en de deelnemer, mede vanuit inzicht in eigen ideeën en overtuigingen, een duidelijk beeld van de talenten, kwaliteiten en concrete ontwikkelpunten van de deelnemer.
  • Jij en de deelnemer hebben helder wat er nodig is en hoeveel tijd het in beslag zal nemen om iemand ‘op niveau’ te krijgen.
  • De deelnemer ervaart eigenaarschap voor wat hij/zij in dienst ontwikkeling te doen heeft. Hij/zij staat in ‘leerstand’ en heeft zin om met de ontwikkelpunten aan de slag te gaan.
  • De output van een assessment draagt bij aan de individuele ontwikkeling van de medewerker in lijn met de gestelde (strategische) doelen je organisatie.

Download de brochure voor meer informatie

Op zoek naar een ander type assessment?

Bij Van Harte & Lingsma kun je terecht voor verschillende persoonsgerichte assessments die per opdrachtgever en per functie op maat worden gemaakt. Een assessment kan worden ingezet als selectiemiddel bij instroom (selectie-assessment), als onderzoekstool bij doorstroom (ontwikkelassessment) of als loopbaanadvisering bij uitstroom van medewerkers (loopbaanassessment).

Klik hier voor meer informatie

Persoonlijk advies?

Persoonlijk advies?

Neem dan contact op met onze Assessment Adviseur Erika Zeulevoet.

Bel mij terug