Leiderschapsassessment

Leiderschapsassessment

Mensen zien voor wie ze zijn

Download de brochure

Leiderschaps-
assessment

Leidinggevenden vervullen bij veel organisaties een sleutelpositie. Het is daarom belangrijk dat deze functie door de juiste persoon wordt vervuld. Wij gebruiken onze jarenlange expertise om competenties van leidinggevenden en managers in kaart te brengen. Dat doen wij op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau.

Tijdens een leiderschapsassessment krijgen we een beeld van iemands leidinggevende stijl en persoonlijkheid. Precies op het snijvlak van stijl en persoonlijkheid maken wij het verschil. Bij ons gaat Leiderschap altijd over de benodigde competenties en vaardigheden, toegespitst op de specifieke werkcontext. Maar het gaat ook over de benodigde eigenschappen en het potentieel dat iemand heeft. Is hij/zij in staat naar zichzelf te kijken en verantwoordelijkheid te nemen voor wat hij/zij dan waarneemt? Wat heeft iemand al in huis en waar is ruimte voor groei? En hoe ontwikkelbaar is dat?

Na een leiderschapsassessment:

  • Hebben jij en de deelnemer, mede vanuit inzicht in eigen ideeën en overtuigingen, een duidelijk beeld van de talenten, kwaliteiten en concrete ontwikkelpunten van de deelnemer.
  • Hebben jij en de deelnemer helder wat er nodig is en hoeveel tijd het in beslag zal nemen om iemand ‘op niveau’ te krijgen.
  • Ervaart de deelnemer eigenaarschap voor wat hij/zij in dienst ontwikkeling te doen heeft. Hij/zij staat in ‘leerstand’ en heeft zin om met de ontwikkelpunten aan de slag te gaan.
  • Draagt de output van een assessment bij aan de individuele ontwikkeling van de medewerker in lijn met de gestelde (strategische) doelen je organisatie.

Meer weten?

Download de brochure voor meer informatie

Persoonlijk advies?

Persoonlijk advies?

Neem dan contact op met onze assessment adviseur Erika Zeulevoet.

Op zoek naar een ander type assessment?

Ontwikkelassessment

Een ontwikkelassessment is bedoeld om meer inzicht te krijgen in de ontwikkelmogelijkheden van iemand binnen een bepaalde functie of organisatie.

Lees meer

Selectie-assessment

Een selectie-assessment vindt plaats in het kader van een sollicitatieprocedure. Is iemand geschikt voor een bepaalde functie en wat kunnen mogelijke risico’s zijn in het functioneren?

Lees meer

Interessante artikelen

Geschreven door onze assessment adviseurs.

Bel mij terug