Zomervakantie-leestips van onze trainers

We lezen sowieso graag, maar op vakantie worden de boeken werkelijk verslonden. Welke boeken gaan er (al dan niet op de e-reader) in de koffer? Een aantal van onze trainers geven hun boekentips.

Jet Holshuijsen: Gezag – Mark van Vugt
Over het verschil tussen gezag en macht op basis van psychologie en evolutietheore. Een must read voor mij!Meer info vind je hier.
Esther Blenk: De verhalenbundels van Toon Tellegen
Menselijke verhalen vermomd in dierenfabels. Met humor en gevoel voor realiteit.Als voorbeeld: Het verlangen van de egel.
Ook van Esther: Moed van Imperfectie – Brene Brown
Geen mooiere tijd dan de zomer om wat perfectionisme los te laten!Meer info vind je hier.
Joris van de Griendt: Verslaafd aan liefde – Jan Geurtz
Uit 2009 alweer! Geurtz legt uit welke verschillende lagen over onze ‘natuurlijke staat van zijn’ zijn gevormd door onze opvoeding, waardoor we vaak in een angst voor afwijzing leven. Een mooi, maar niet per se gemakkelijk boek: je wordt met jezelf geconfronteerd…Meer info vind je hier.
Danny van der Schoor: Het profiel van de leider – Jaap van Ginneken
Het profiel van de leider beschrijft vershillende wetenschappelijk aangetoonde verbanden tussen leiderschap en sterrenbeeld (wanneer je jarig bent heeft effect op je kansen op succes op school en in sport), links-handigheid enzovoorts. Leuke, prikkelende en toch evidence based elementjes die interessante verbanden leggen.Meer info vind je hier.
Saskia Breedveld: Verdraaide organisaties – Wouter Hart
Al weer van paar jaar terug (2012), maar spot on over wat er speelt en wat er moet gebeuren in veel organisaties.Meer info vind je hier.
Chris KempenReinventing Organizations – Frederic Laloux
Hoe organisaties in een andere vorm antwoord kunnen geven op de uitdagingen waar wij in onze maatschappij voor staan en wat het betekent voor management en medewerkers.Uittreksel, warmmaker!

Welke boeken neem jij mee op vakantie? We horen het graag van je, op onze facebook-pagina!

PS – een sigaar uit eigen doos: ken je ons boek Leidmotief al?

Van Harte & Lingsma