Leid projecten effectief met oog voor mens en resultaat

Leid projecten effectief met oog voor mens en resultaat

Persoonsgericht projecten leiden

Over Persoonsgericht Projecten Leiden

Sterke schouders, een rechte rug en een flexibele geest: als projectleider wordt nogal wat van je gevraagd. Zo ben je overal verantwoordelijk voor, moet je omgaan met verschillende mensen en tegenstrijdige belangen en knok je tegen strakke deadlines. Een hiërarchische positie in de organisatie heb je niet, want als tijdelijk manager val je tussen wal en schip. Bijkomend probleem is dat je als duizendpoot op veel borden tegelijk schaakt en je algauw het overzicht kwijtraakt.

Uiteraard helpt het als je kennis hebt van een projectmethode. Maar je weet inmiddels ook dat als je echt je impact als projectleider wilt vergroten, je er dan niet aan ontkomt je persoonlijke beïnvloedingsvaardigheden te ontwikkelen. Oftewel: succesvol een project leiden is meer dan moeilijk. Maak je het daarom gemakkelijker en leer in deze training hoe jij je kunt ontwikkelen tot een effectieve en overtuigende projectleider.

 • Praktische training voor beginnende en ervaren projectleiders.
 • Nadruk ligt op het ontwikkelen van persoonlijke ontwikkeling en interactie- en beïnvloedingsvaardigheden.
 • Praktijkgericht leren: jouw unieke werkcontext als oefenterrein gebruiken.
 • Practice what you preach: de training is opgezet als een project, met je groepsgenoten als teamleden.

Persoonsgericht Project Leiden in een notendop

In Persoonsgericht Projecten Leiden leer je effectief projecten leiden, in je eigen stijl én met plezier. Uiteraard krijg je daarbij de belangrijkste handvatten aangereikt. Onder andere kaders met betrekking tot verschillende stijlen van communicatie, een model voor effectieve besluitvorming en uitgangspunten die toepasbaar zijn op verschillende fasen van een project. De training draait vooral om jouw interactie met anderen. Houd jij halsstarrig vast aan je ideeën of beweeg je met mensen mee? Hoe communiceer je met teamleden en externe partners? Geef je iedereen genoeg aandacht? Weet je wie welk belang heeft? Dankzij deze unieke focus word je al doende bewuster van jouw kwaliteiten, en weet je deze ook effectief in te zetten.

Jouw resultaten

 • Je kunt een team samenstellen dat vol motivatie en plezier aan de slag gaat.
 • Je boekt betere resultaten en je projecten lopen soepeler.
 • Je zet je team aan het werk in plaats van alles zelf te doen.
 • Je stelt duidelijke grenzen en houdt beter overzicht.
 • Je achterhaalt makkelijker welke belangen spelen of met welke intenties anderen samenwerken.
 • Je weet hoe je de belangen van alle betrokkenen in kaart brengt en welke aanpak daarbij past.
 • Je ontdekt en ontwikkelt je eigen stijl van leidinggeven.
 • Je communiceert beter en gaat met meer inlevingsvermogen te werk.
 • Je ziet waar je kwaliteiten liggen en wat je kunt verbeteren.

Voor wie is Persoonsgericht Projecten Leiden?

Deze training is geschikt voor zowel beginnende als ervaren projectleiders. Zolang je open staat voor groei en ontwikkeling en de ambitie hebt om je stijl van samenwerken, beïnvloeden, leidinggeven of coachen verder te ontwikkelen, is deze training zeer zinvol. Je bent bereid verder te kijken dan de methode en te reflecteren op je eigen gedrag. Je gaat bijvoorbeeld het geven van kritische feedback niet uit de weg. Je vindt het fijn om te sparren met gelijkgestemden en je ziet de meerwaarde van samen leren. Tijdens de communicatieoefeningen heb je een actieve houding en durf je te experimenteren met nieuw gedrag.

STAP-budget

Je kunt voor deze opleiding een vergoeding aanvragen van maximaal € 1.000 per jaar. Deze vergoeding van de overheid heet het STAP-budget. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Vraag de subsidie op tijd aan, minimaal 4 weken voor de start van de opleiding. Lees hier meer over het STAP-budget en hoe je deze vergoeding moet aanvragen.

Meer weten of aanmelden?

Geef effectief leiding met oog voor mens en resultaat

Lees onze brochure

Lees over de ervaringen, inhoud van het programma, de trainers en krijg een totaalbeeld van deze traning.

Brochure downloaden

Meld je direct aan

Kies de training die het beste bij je past
en start de ontwikkeling van jezelf als professional en als mens.

Direct aanmelden

of neem een optie

Laat je inspireren

Onze trainers aan het woord

Ook interessant voor jou

Adviseren met impact

In deze training verbeter je niet alleen je communicatie- en adviesvaardigheden, maar kijk je ook kritisch naar jezelf en leer je door te doen.

KIM NL

In de KIM voor niet-leidinggevenden helpen we je bij het ontwikkelen van je persoonlijke leiderschapsstijl en het vergroten van je communicatieve vaardigheden. Zo haal je het beste uit jezelf en krijgt jouw handelen de impact die het verdient.

Hoe kunnen wij je helpen?

Hoe kunnen wij je helpen?

Peter Driessen helpt je graag persoonlijk bij je keuze.

Bel mij terug