Sturen zonder strepen

Sturen zonder strepen

KIM nl, Communicatie, interactie en managementvaardigheden

Over KIM voor niet-leidinggevenden

Zit je vol goede ideeën maar worden ze zelden opgepikt? Ben je weliswaar niet formeel de baas maar wil je wel je collega’s op een natuurlijke wijze mee krijgen? Twijfel je of een leidinggevend functie iets voor jou is? Voor een ervaren professional zonder beslissingsbevoegdheid is het opbouwen van gezag niet eenvoudig. Neem daarom zelf de beslissing om deze vaardigheid te ontwikkelen en ontdek hoeveel effectiever je voortaan in je werk invloed kunt uitoefenen.

In de KIM voor niet-leidinggevenden helpen we je bij het ontwikkelen van je persoonlijke leiderschapsstijl en het vergroten van je communicatieve vaardigheden. Zo haal je het beste uit jezelf en krijgt jouw handelen de impact die het verdient.

 • Jouw ideale springplank naar een toekomst als leidinggevende.
 • Al meer dan 30 jaar een succesformule.
 • Zeer hoog gewaardeerd door deelnemers.
 • Ontwikkel een persoonlijke leiderschapsstijl.
 • Haal het beste uit je collega’s, jouw organisatie en jezelf.
 • Leer wezenlijk anders denken en doen.

Wil je meer weten of direct aanmelden?

KIM voor niet-leidinggevenden in een notendop

In deze intensieve training leer je hoe jij je talenten en kwaliteiten beter kunt benutten om meer invloed uit te oefenen op je omgeving. Je ontdekt wat het effect is van je gedrag op anderen en ervaart hoe succesvol een andere aanpak kan zijn. Je verbetert je communicatieve vaardigheden, versterkt je overtuigingskracht en verruimt je kennis over interactie en management, door te leren en te doen. Zo maak je kennis met onmisbare theorieën en oefen je met nieuwe vaardigheden tijdens de training en in de praktijk. De scherpe feedback die je daarbij krijgt geeft je beter zicht op je kwaliteiten en ontwikkelpunten. Het resultaat: een leiderschapsstijl die bij je past én meer invloed op je werk voor de rest van je leven.

Jouw resultaten

 • Je hebt de stap gemaakt van stille kracht naar informeel leider.
 • Je hebt een leiderschapsstijl die bij jou past.
 • Je weet hoe je gezag uitoefent op een natuurlijke manier.  
 • Je vriendelijkheid wordt niet meer als zwakte ervaren.
 • Je bent je als informeel leider bewust van de grenzen en mogelijkheden.

Jouw inzet
KIM voor niet-leidinggevenden is voor de professional op hbo- of wo-niveau die zelf flink aan de bak wil om zijn leiderschapskwaliteiten en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen. Je hebt de ambitie om leiding te geven, zet graag de lijnen uit of bent (tijdelijk) eindverantwoordelijke zonder formeel de baas te zijn. Tijdens de training leun je niet rustig achterover. Je gaat actief aan de slag met praktijkgerichte oefeningen en experimenteert met verschillende leiderschapsstijlen. Je spart veel met andere deelnemers en beschouwt hun scherpe feedback als een kans om jezelf nog beter te leren kennen. Dat vraagt om een hoop lef maar die moed wordt ruimschoots beloond: een verbeterde versie van jezelf als professional én persoon.

Waarom heet de KIM eigenlijk de KIM?
De KIM is voor het eerste gestart in 1987. In die tijd werd communicatie nog met een K geschreven. In de volksmond werd deze training toen al de KIM genoemd, een afkorting van Kommunicatie, Interactie & Managementvaardigheden. Toen destijds de nieuwe spelling uitkwam was de afkorting al een begrip geworden en is daarom besloten deze te behouden.

 

Meer weten of aanmelden?

Van informele eindbaas naar leider met impact

Lees onze brochure

Lees over de ervaringen, inhoud van het programma, de trainers en krijg een totaalbeeld van deze traning.

Brochure downloaden

Meld je direct aan

Kies de training die het beste bij je past
en start de ontwikkeling van jezelf als professional en als mens.

Direct aanmelden

of neem een optie

Laat je inspireren

Onze trainers aan het woord

De KIM, in nog twee varianten

KIM Compact & Blended

Weet je niet hoe  je in je drukke leven een sprong vooruit kunt maken in (persoonlijk) leiderschap? Kies voor KIM Compact & Blended, een flexibele leiderschapstraining waarin jij zelf het leertempo bepaalt.

KIM English

Establishing authority is not an easy feat for an experienced professional with or without decision-making power. So, take control and choose to develop this skill and discover how much more effectively you can exert influence in your work going forward.

Hoe kunnen wij je helpen?

Hoe kunnen wij je helpen?

Diane Eikelboom helpt je graag persoonlijk bij je keuze.

Bel mij terug