Sturen zonder strepen

Sturen zonder strepen

KIM nl, Communicatie, interactie en managementvaardigheden

Over KIM voor niet-leidinggevenden®

Zit je vol goede ideeën maar worden ze zelden opgepikt? Ben je weliswaar niet formeel de baas maar wil je wel je collega’s op een natuurlijke wijze mee krijgen? Twijfel je of een leidinggevende functie iets voor jou is? Voor een ervaren professional zonder beslissingsbevoegdheid is het opbouwen van gezag niet eenvoudig. Neem daarom zelf de beslissing om deze vaardigheid te ontwikkelen en ontdek hoeveel effectiever je voortaan in je werk invloed kunt uitoefenen.

In de KIM voor niet-leidinggevenden helpen we je bij het ontwikkelen van je persoonlijke leiderschapsstijl en het vergroten van je communicatieve vaardigheden. Zo haal je het beste uit jezelf en krijgt jouw handelen de impact die het verdient.

 • Leer wezenlijk anders denken en doen.
 • Haal het beste uit je collega’s, jouw organisatie en jezelf.
 • Ontdek of een toekomst als leidinggevende iets voor jou is.
 • Ontwikkel een persoonlijke leiderschapsstijl.
 • Al meer dan 30 jaar een succesformule.
 • Gemiddeld beoordeeld met een 9.

KIM voor niet-leidinggevenden in een notendop

In deze intensieve training leer je hoe jij je talenten en kwaliteiten beter kunt benutten om meer invloed uit te oefenen op je omgeving. Je ontdekt wat het effect is van je gedrag op anderen en ervaart hoe succesvol een andere aanpak kan zijn. Je verbetert je communicatieve vaardigheden, versterkt je overtuigingskracht en verruimt je kennis over interactie en management, door te leren en te doen. Zo maak je kennis met onmisbare theorieën en oefen je met nieuwe vaardigheden tijdens de training en in de praktijk. De scherpe feedback die je daarbij krijgt geeft je beter zicht op je kwaliteiten en ontwikkelpunten. Het resultaat: een leiderschapsstijl die bij je past én meer invloed op je werk voor de rest van je leven.

Jouw resultaten

 • Je hebt de stap gemaakt van stille kracht naar informeel leider.
 • Je hebt een leiderschapsstijl die bij jou past.
 • Je weet hoe je gezag uitoefent op een natuurlijke manier.  
 • Je vriendelijkheid wordt niet meer als zwakte ervaren.
 • Je bent je als informeel leider bewust van de grenzen en mogelijkheden.

Jouw inzet
KIM voor niet-leidinggevenden is voor de professional op hbo- of wo-niveau die zelf flink aan de bak wil om zijn leiderschapskwaliteiten en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen. Je hebt de ambitie om leiding te geven, zet graag de lijnen uit of bent (tijdelijk) eindverantwoordelijke zonder formeel de baas te zijn. Tijdens de training leun je niet rustig achterover. Je gaat actief aan de slag met praktijkgerichte oefeningen en experimenteert met verschillende leiderschapsstijlen. Je spart veel met andere deelnemers en beschouwt hun scherpe feedback als een kans om jezelf nog beter te leren kennen. Dat vraagt om een hoop lef maar die moed wordt ruimschoots beloond: een verbeterde versie van jezelf als professional én persoon.

Waarom heet de KIM eigenlijk de KIM?
De KIM is voor het eerste gestart in 1987. In die tijd werd communicatie nog met een K geschreven. In de volksmond werd deze training toen al de KIM genoemd, een afkorting van Kommunicatie, Interactie & Managementvaardigheden. Toen destijds de nieuwe spelling uitkwam was de afkorting al een begrip geworden en is daarom besloten deze te behouden.

Deelnemers vertellen
Het moet anders: je wilt een stap vooruit maken. Maar, hoe pak je dat aan? Veel mensen kunnen op die vraag geen goed antwoord geven. Onze oud-deelnemers hebben inmiddels het antwoord gevonden en die met ons gedeeld. Bekijk de portretvideo van Judith de Jong.

STAP-budget

Je kunt voor deze opleiding een vergoeding aanvragen van maximaal € 1.000 per jaar. Deze vergoeding van de overheid heet het STAP-budget. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Vraag de subsidie op tijd aan, minimaal 4 weken voor de start van de opleiding. Lees hier meer over het STAP-budget en hoe je deze vergoeding moet aanvragen.

 

Meer weten of aanmelden?

Van informele eindbaas naar leider met impact

Lees onze brochure

Lees over de ervaringen, inhoud van het programma, de trainers en krijg een totaalbeeld van deze traning.

Brochure downloaden

Meld je direct aan

Kies de training die het beste bij je past
en start de ontwikkeling van jezelf als professional en als mens.

Direct aanmelden

of neem een optie

Laat je inspireren

Onze trainers aan het woord

De KIM, in nog twee varianten

KIM voor leidinggevenden

Een training voor de professional op hbo- of wo-niveau die zelf flink aan de bank wil om zijn leiderschapskwaliteiten en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen.

Leidinggeven aan veranderingen

In deze praktijkgerichte training leer je bruggen te bouwen, tegenwind te overwinnen en een verandertraject met lef en liefde aan te pakken. Zet  jouw organisatie succesvol in beweging!

Hoe kunnen wij je helpen?

Hoe kunnen wij je helpen?

Peter Driessen helpt je graag persoonlijk bij je keuze.

Bel mij terug