In deze intensieve training leer je hoe jij je talenten en kwaliteiten beter kunt benutten om meer invloed uit te oefenen op je omgeving. Je ontdekt wat het effect is van je gedrag op anderen en ervaart hoe succesvol een andere aanpak kan zijn. Je verbetert je communicatieve vaardigheden, versterkt je overtuigingskracht en verruimt je kennis over interactie en management, door te leren en te doen. Zo maak je kennis met onmisbare theorieën en oefen je met nieuwe vaardigheden tijdens de training en in de praktijk. De scherpe feedback die je daarbij krijgt geeft je beter zicht op je kwaliteiten en ontwikkelpunten. Het resultaat: een leiderschapsstijl die bij je past én meer invloed op je werk voor de rest van je leven.
Jouw resultaten
- Je hebt de stap gemaakt van stille kracht naar informeel leider.
- Je hebt een leiderschapsstijl die bij jou past.
- Je weet hoe je gezag uitoefent op een natuurlijke manier.
- Je vriendelijkheid wordt niet meer als zwakte ervaren.
- Je bent je als informeel leider bewust van de grenzen en mogelijkheden.
Jouw inzet
KIM voor niet-leidinggevenden is voor de professional op hbo- of wo-niveau die zelf flink aan de bak wil om zijn leiderschapskwaliteiten en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen. Je hebt de ambitie om leiding te geven, zet graag de lijnen uit of bent (tijdelijk) eindverantwoordelijke zonder formeel de baas te zijn. Tijdens de training leun je niet rustig achterover. Je gaat actief aan de slag met praktijkgerichte oefeningen en experimenteert met verschillende leiderschapsstijlen. Je spart veel met andere deelnemers en beschouwt hun scherpe feedback als een kans om jezelf nog beter te leren kennen. Dat vraagt om een hoop lef maar die moed wordt ruimschoots beloond: een verbeterde versie van jezelf als professional én persoon.
Waarom heet de KIM eigenlijk de KIM?
De KIM is voor het eerste gestart in 1987. In die tijd werd communicatie nog met een K geschreven. In de volksmond werd deze training toen al de KIM genoemd, een afkorting van Kommunicatie, Interactie & Managementvaardigheden. Toen destijds de nieuwe spelling uitkwam was de afkorting al een begrip geworden en is daarom besloten deze te behouden.
Deelnemers vertellen
Het moet anders: je wilt een stap vooruit maken. Maar, hoe pak je dat aan? Veel mensen kunnen op die vraag geen goed antwoord geven. Onze oud-deelnemers hebben inmiddels het antwoord gevonden en die met ons gedeeld. Bekijk de portretvideo van Judith de Jong.
STAP-budget
Je kunt voor deze opleiding een vergoeding aanvragen van maximaal € 1.000 per jaar. Deze vergoeding van de overheid heet het STAP-budget. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Vraag de subsidie op tijd aan, minimaal 4 weken voor de start van de opleiding. Lees hier meer over het STAP-budget en hoe je deze vergoeding moet aanvragen.