Ontwikkel je leidinggevende vaardigheden en word een krachtig leider

Ontwikkel je leidinggevende vaardigheden en word een krachtig leider

KIM Leiderschapstraining: Communicatie, Interactie en Managementvaardigheden

Over de KIM voor leidinggevenden®

Heb je als leidinggevende niet de impact die je zou willen? Krijg je die lastige collega niet makkelijk mee? Voelt het functioneringsgesprek als een verplicht nummer? Leidinggeven is een vak apart. Een vak dat je kunt leren. Een vak waar je je hele leven, elke dag, voordeel van hebt. Een vak met impact. Kies ervoor om jezelf te ontwikkelen van leidinggevende tot een leider met de KIM Leiderschapstraining.

Bij de KIM gaan we veel verder dan het aanleren van tips en trucs. Wij zetten jou centraal en dagen je met confronterende oefeningen en scherpe feedback uit om het maximale uit jezelf te halen, als manager én als mens. Zo krijg je onmisbare inzichten in jouw manier van communiceren en doen. Je ontwikkelt zo leiderschapskwaliteiten waar je je leven lang van profiteert. Hiermee vergroot je je persoonlijk leiderschap. Hiermee vergroot je je impact.

 • Meest gevolgde training in Nederland door leidinggevenden.
 • Al meer dan 30 jaar een succesformule.
 • Je ontwikkelt een persoonlijke leiderschapsstijl afgestemd op jouw werkcontext.
 • Zeer hoog gewaardeerd door deelnemers.
 • Je leert van ervaren, speciaal opgeleide trainers.
 • Groei als mens en als professional. 

KIM voor leidinggevenden in een notendop

Jouw leiderschapskwaliteiten blijvend verbeteren en jezelf ontwikkelen als persoon: dat is waar deze life changing training om draait. Om dit te bereiken stemmen onze betrokken trainers de training af op jouw (verborgen) potentieel. We stoppen niet bij het voorschotelen van wat theorieën, maar halen je tijdens grensverleggende oefeningen uit je comfortzone. Je krijgt in een veilige omgeving de kans om te experimenteren met verschillende leiderschapsstijlen en te reflecteren op je gedrag. Ook prikkelen we je met confronterende vragen en stimuleren we jouw mededeelnemers om je scherpe feedback te geven. Tussen de trainingsblokken door pas je het geleerde toe op de werkvloer en ervaar je welk effect dit heeft. Zo maak je je nieuw gedrag eigen en verander je van binnenuit. Oftewel: leren én transformeren.

Jouw resultaten

 • Je was ‘gewoon’ leidinggevende maar bent nu een effectief en inspirerend leider. 
 • Je krijgt medewerkers met je mee door ze te inspireren en te motiveren.
 • Je geeft leiding met hoofd én hart.
 • Je kunt beter omgaan met stresskippen, struisvogels en haantjes-de-voorste.
 • Je hebt het lef om je medewerkers buiten de lijntjes te laten kleuren.
 • Je verplichte functioneringsgesprek is veranderd in talentmanagement.
 • Je kent je kwaliteiten en ontwikkelpunten als leidinggevende.
 • Je ervaart samen met je medewerkers meer werkplezier.
 • Je hebt het lef om te sturen op vertrouwen in plaats van vanuit controle.

Jouw inzet

De KIM is een must voor de ambitieuze leidinggevende uit het midden- en hoger management die hun leiderschapskwaliteiten verder wil ontwikkelen. Je ziet de meerwaarde van een groep met deelnemers uit verschillende branches en bent bereid om met en van elkaar te leren. Dat vraagt lef. Lef om te praten over je onzekerheden, lef om afscheid te nemen van ingesleten gewoonten en lef om te experimenteren met nieuw gedrag. Daarnaast heb je een actieve houding en ben je bereid om ook buiten de trainingen om te werken aan je leerdoelen. We vragen dus een hoop van je. Maar het rendement van je investering is groot: je verbetert je leiderschapskwaliteiten duurzaam en groeit als professional en persoon.

Waarom heet de KIM eigenlijk de KIM?

De KIM is voor het eerste gestart in 1987. In die tijd werd communicatie nog met een K geschreven. In de volksmond werd deze training toen al de KIM genoemd, een afkorting van Kommunicatie, Interactie & Managementvaardigheden. Toen destijds de nieuwe spelling uitkwam was de afkorting al een begrip geworden en is daarom besloten deze te behouden.

STAP-budget

Je kunt voor deze opleiding een vergoeding aanvragen van maximaal € 1.000 per jaar. Deze vergoeding van de overheid heet het STAP-budget. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Vraag de subsidie op tijd aan, minimaal 4 weken voor de start van de opleiding. Lees hier meer over het STAP-budget en hoe je deze vergoeding moet aanvragen.

Meer weten of aanmelden?

Van leidinggevende naar leider

Lees onze brochure

Lees over de ervaringen, inhoud van het programma, de trainers en krijg een totaalbeeld van deze traning.

Brochure downloaden

Meld je direct aan

Kies de training die het beste bij je past
en start de ontwikkeling van jezelf als professional en als mens.

Direct aanmelden

of neem een optie

Laat je inspireren

Onze trainers aan het woord

De KIM, in nog twee varianten

KIM voor niet-leidinggevenden

Een training voor de professional op hbo- of wo-niveau die zelf flink aan de bak wil om zijn leiderschapskwaliteiten en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen.

Leidinggeven aan veranderingen

In deze praktijkgerichte training leer je bruggen te bouwen, tegenwind te overwinnen en een verandertraject met lef en liefde aan te pakken. Zet  jouw organisatie succesvol in beweging!

Hoe kunnen wij je helpen?

Hoe kunnen wij je helpen?

Peter Driessen helpt je graag persoonlijk bij je keuze.

Bel mij terug