Gezond werken en zingeving

Stress op de werkvloer is inmiddels beroepsziekte nummer 1. 36% van het werkgerelateerde ziekteverzuim ontstaat door werkstress. Medewerkers ervaren te hoge eisen of te weinig autonomie. Motivatie en werkplezier nemen af. We weten uit onderzoek dat de relatie tussen leidinggevende en medewerker directe invloed heeft op de betrokkenheid en het welzijn van de medewerker.

 Als leidinggevende onderken jij dit én vind je het belangrijk dat jouw medewerkers met commitment en resultaatgerichtheid aan het werk zijn. Je maakt je soms zorgen over hun stressklachten, motivatie of ontwikkeling. Je vraagt je af hoe jij beter kan bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers. Je vindt het belangrijk hen te ondersteunen in hun (persoonlijk) ontwikkeling en je ziet dit als een belangrijke taak waarvoor jij tijd vrijmaakt.

Hoe blijven medewerkers gemotiveerd? Hoe houd je zicht op hun belastbaarheid en gezondheid? Hoe kan jij medewerkers stimuleren zelf het roer te pakken als het gaat om hun ontwikkeling? ‘Sturen op duurzame inzetbaarheid’ is een programma dat jou inzicht biedt in hoe jij jouw medewerkers kan ondersteunen en begeleiden in het gezond en met zingeving werken. Het geeft jou tools in handen om het goede gesprek te kunnen voeren en het eigenaarschap van jouw medewerkers te vergroten.

 

 • Een leiderschapstraining gericht op duurzame inzetbaarheid
 • Helder inzicht in hoe jij jouw medewerkers kan ondersteunen en begeleiden in het gezond en met zingeving werken
 • Persoonsgericht en ruimte voor jouw eigen casuïstiek
 • Kleinschalige groepen met deelnemers van jouw niveau

Onzekerheden, veranderingen, werkdruk en complexiteit horen bij jouw werk. Je merkt dat werk en privé daardoor soms lastig te combineren zijn. In je hoofd gaat het continue door, zowel thuis als op het werk. Je lijf staat meer aan dan uit. Wil je grip krijgen op gedachten en gevoelens die jou belemmeren?  Wil je met minder stress en meer energie naar je werk? In deze diepgaande training gaan we aan de slag met je hoofd, hart en lijf: een persoonsgericht totaalprogramma.

Tijdens de training leer je meer en meer op je intuïtie te vertrouwen. Je leert goed te luisteren naar jouw lichamelijke en emotionele signalen, je leert helder denken. Daarmee leren we dátgene te doen en laten wat goed is voor onszelf en de ander. Aandacht voor al deze pijlers, is de sleutel naar een energiek leven.  Kortom: je krijgt weer energie en grip op jezelf. Je leert focus te houden en aan te voelen wat het moment van je vraagt.

 • Startpunt voor een veerkrachtig (werk)leven
 • De 4 pijlers van energiek en effectief leven en werken: het Energiekompas
 • Aandacht voor hoofd, hart en lijf
 • Diepgaande training met persoonsgerichte aanpak
 • Een gevarieerd programma met technieken die direct toepasbaar zijn

Doe ik wat ik wil en wil ik wat ik doe? Dat is de essentiële vraag waar je tijdens deze training in alle rust het antwoord op gaat vinden. Vind ik mijn werk wel leuk? Waar ben ik goed in? En waarin niet? Waarom rol ik van het een in het ander in plaats van ergens bewust voor te kiezen? Wat past bij me? Waar hecht ik nou echt waarde aan? In de dagelijkse hectiek neem of heb je simpelweg de tijd niet om na te denken over dit soort levensbepalende vragen. Toch voel je dat je iets anders wilt. Meer kunt. Beter ook. Alleen: wat is dat? Tijdens De Kern stap je uit de waan van de dag en ontleed je jezelf laag voor laag. Eenmaal doorgedrongen tot je kern weet je wat je echt belangrijk vindt en waar je voor wilt gaan.

 • Impactvolle training met twee trainers en veel persoonlijke aandacht.
 • Intensieve snelkookpan met levensveranderende resultaten binnen een week.
 • Veel ruimte voor individuele reflectie en groepsgesprekken.
 • Geschikt voor iedereen die bewust keuzes wil maken.
 • Weinig theorie, veel ervaring.

Bel mij terug