Gezond werken en zingeving

Stress op de werkvloer is inmiddels beroepsziekte nummer 1. 36% van het werkgerelateerde ziekteverzuim ontstaat door werkstress. Medewerkers ervaren te hoge eisen of te weinig autonomie. Motivatie en werkplezier nemen af. We weten uit onderzoek dat de relatie tussen leidinggevende en medewerker directe invloed heeft op de betrokkenheid en het welzijn van de medewerker.

 Als leidinggevende onderken jij dit én vind je het belangrijk dat jouw medewerkers met commitment en resultaatgerichtheid aan het werk zijn. Je maakt je soms zorgen over hun stressklachten, motivatie of ontwikkeling. Je vraagt je af hoe jij beter kan bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers. Je vindt het belangrijk hen te ondersteunen in hun (persoonlijk) ontwikkeling en je ziet dit als een belangrijke taak waarvoor jij tijd vrijmaakt.

Hoe blijven medewerkers gemotiveerd? Hoe houd je zicht op hun belastbaarheid en gezondheid? Hoe kan jij medewerkers stimuleren zelf het roer te pakken als het gaat om hun ontwikkeling? ‘Sturen op duurzame inzetbaarheid’ is een programma dat jou inzicht biedt in hoe jij jouw medewerkers kan ondersteunen en begeleiden in het gezond en met zingeving werken. Het geeft jou tools in handen om het goede gesprek te kunnen voeren en het eigenaarschap van jouw medewerkers te vergroten.

 

 • Een leiderschapstraining gericht op duurzame inzetbaarheid
 • Helder inzicht in hoe jij jouw medewerkers kan ondersteunen en begeleiden in het gezond en met zingeving werken
 • Persoonsgericht en ruimte voor jouw eigen casuïstiek
 • Kleinschalige groepen met deelnemers van jouw niveau

Heb jij een boeiende functie en voelt de verantwoordelijkheid die daarbij hoort soms als een druk die meer energie kost dan oplevert?   Heb je vaker het gevoel dat je geleefd wordt? Ervaar je een hoge (werk)druk en ontneemt dit soms jouw werkplezier? Laat jij je te veel leiden door de onzekerheden die veranderingen met zich meebrengen?  

Stel je eens voor dat je meer aandacht en energie hebt voor de dingen die er voor jou echt toe doen. Dat jij beter kan focussen, vertrouwt op je intuïtie en werk en privé makkelijker weet te combineren. Hoe zou dat zijn?  

Met de training Energiek Leven, Effectief Werken heb jij de sleutel in handen voor een leven vol werkplezier, balans en focus. 

 • Startpunt voor een veerkrachtig (werk)leven
 • De 4 pijlers van energiek en effectief leven en werken: het Energiekompas
 • Aandacht voor hoofd, hart en lijf
 • Diepgaande training met persoonsgerichte aanpak
 • Een gevarieerd programma met technieken die direct toepasbaar zijn

Doe ik wat ik wil en wil ik wat ik doe? Dat is de essentiële vraag waar je tijdens deze training in alle rust het antwoord op gaat vinden. Vind ik mijn werk wel leuk? Waar ben ik goed in? En waarin niet? Waarom rol ik van het een in het ander in plaats van ergens bewust voor te kiezen? Wat past bij me? Waar hecht ik nou echt waarde aan? In de dagelijkse hectiek neem of heb je simpelweg de tijd niet om na te denken over dit soort levensbepalende vragen. Toch voel je dat je iets anders wilt. Meer kunt. Beter ook. Alleen: wat is dat? Tijdens De Kern stap je uit de waan van de dag en ontleed je jezelf laag voor laag. Eenmaal doorgedrongen tot je kern weet je wat je echt belangrijk vindt en waar je voor wilt gaan.

 • Impactvolle training met twee trainers en veel persoonlijke aandacht.
 • Intensieve snelkookpan met levensveranderende resultaten binnen een week.
 • Veel ruimte voor individuele reflectie en groepsgesprekken.
 • Geschikt voor iedereen die bewust keuzes wil maken.
 • Weinig theorie, veel ervaring.

Bel mij terug