Ervaar de kracht van adviseren met hoofd en hart

Ervaar de kracht van adviseren met hoofd en hart

Adviseren met impact

Over Adviseren met impact

Vind je het moeilijk om een vertrouwensband op te bouwen met de klant? Stuit je soms op een muur van weerstand? Stap je steeds in je eigen valkuil? Om als adviseur zonder formele macht echt impact te maken is vakinhoudelijke kennis niet genoeg. Het gaat over wie je bent en wie je kent. Integriteit, echtheid en persoonlijk contact vormen de basis van het adviseren. Dat is wezenlijk voor wie processen wil sturen. In deze training verbeter je daarom niet alleen je communicatie- en adviesvaardigheden maar kijk je ook kritisch naar jezelf en leer je door te doen.

 • Een praktijkgerichte training waarin je je eigen positie en profilering als adviseur versterkt.
 • Leren van en met adviseurs uit verschillende branches.
 • Betrokken trainers koppelen persoonlijke praktijksituaties aan de theorie.
 • Er worden actuele thema’s uit de adviespraktijk behandeld.
 • 360-graden feedback en een bijzondere boksworkshop.

Adviseren met impact in een notendop

Deze training combineert kennis met kunde en helpt je een sprong vooruit te maken in je rol als adviseur. Om je zo breed mogelijk te ontwikkelen ga je aan de slag op drie niveaus: je verbetert essentiële vaardigheden, je leert de belangrijkste adviesmodellen en beïnvloedingsmethoden en je werkt aan je persoonlijkheid. Dat doe je niet alleen maar samen met professionals uit verschillende branches. Door met elkaar te sparren word je bewust van jouw gedrag als adviseur, ontdek je je eigen en andermans valkuilen en ervaar je wat er allemaal komt kijken bij het geven van een effectief advies.

Jouw resultaten

 • Je versterkt je eigen positie en profilering als adviseur en vergroot je cirkel van invloed
 • Je geeft met meer zelfvertrouwen en plezier adviezen die aansluiten op de wensen van je klanten.
 • Je leert je eigen gedragspatronen als adviseur kennen en hoe je deze effectief kan beïnvloeden.
 • Je doorziet alle rollen en verhoudingen in het speelveld.
 • Je tackelt weerstand en wint aan vertrouwen.
 • Je bouwt en onderhoudt met gemak stevige relaties.

Jouw inzet
Je bent al enige jaren werkzaam als adviseur of je hebt een functie met een adviesrol. Door de opgedane ervaring heb je een duidelijke expertise en ken je de basics van het adviseren. Toch moet het in de toekomst anders. Beter. Daarom wil je in de training je vaardigheden vergroten en je persoonlijk ontwikkelen. Je vindt het daarbij fijn om te leren met en van andere professionals. Op de bijeenkomsten heb je het lef om in de spiegel te kijken en durf je te experimenteren met nieuwe manieren van doen. De kennis en ervaring die je hierbij opdoet is direct toepasbaar in je werk.

STAP-budget

Je kunt voor deze opleiding een vergoeding aanvragen van maximaal € 1.000 per jaar. Deze vergoeding van de overheid heet het STAP-budget. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Vraag de subsidie op tijd aan, minimaal 4 weken voor de start van de opleiding. Lees hier meer over het STAP-budget en hoe je deze vergoeding moet aanvragen.

Meer weten of aanmelden?

Ervaar de kracht van adviseren met hoofd en hart

Lees onze brochure

Lees over de ervaringen, inhoud van het programma, de trainers en krijg een totaalbeeld van deze training.

Brochure downloaden

Meld je direct aan

Kies de training die het beste bij je past
en start de ontwikkeling van jezelf als professional en als mens.

Direct aanmelden

of neem een optie

Laat je inspireren

Onze trainers aan het woord

Ook interessant voor jou

De Spiegel

Wil jij weten hoe je overkomt op anderen? Welke reacties je oproept met je gedrag? Wat anderen echt van je vinden, staat niet op hun voorhoofd geschreven. Jammer, want zo weet je niet of jouw zelfbeeld strookt met de werkelijkheid. En dat terwijl je maar al te graag meer inzicht in jezelf wilt hebben: om betere keuzes te maken, je kwaliteiten effectiever in te zetten en zelfbewuster op te treden. Kijk met een frisse blik naar jezelf en krijg zicht op jouw profilering.

Coachen in de praktijk

In de praktijk dien je vaak meer te presteren met minder medewerkers. De oplossing? Coaching. Wie goed kan coachen, helpt namelijk zichzelf, zijn collega’s én de organisatie verder.

Hoe kunnen wij je helpen?

Hoe kunnen wij je helpen?

Peter Driessen helpt je graag persoonlijk bij je keuze.

Bel mij terug