Laat je team vliegen als een groep vogels

Laat je team vliegen als een groep vogels

Teamcoaching en groepsdynamica  

Over Teamcoaching en groepsdynamica  

Ben je leidinggevende, coördinator of (Agile) Coach van een team waar van alles speelt, maar je weet niet wat je ermee aan moet? Blijft jouw team afwachtend terwijl je wil dat ze meer verantwoordelijkheid nemen? Stuur je jouw team aan op gevoel en ben je op zoek naar meer kennis en onderbouwing van wat werkt? Wil jij ook leren wat er allemaal valt waar te nemen in jouw team aan verborgen dynamieken en hoe die op elkaar inwerken?

In de training ’Teamcoaching en groepsdynamica’ werk je met de  belangrijkste theorieën rondom deze onderwerpen. Je leert om door verschillende ‘brillen’ te kijken naar jouw team en ze moeiteloos te beïnvloeden. Omdat je je eigen rol en persoon in het krachtenveld leert begrijpen, vergroot je je interventiemogelijkheden.

  • Persoonsgerichte training met op maat gemaakte oefeningen
  • Creëer groter zelfsturend vermogen in jouw team.
  • De beste investering om je team effectiever te laten werken
  • Kleinschalige groepen met deelnemers van jouw niveau
  • Geeft zicht op jouw kwaliteiten en valkuilen als teamcoach

Teamcoaching en groepsdynamica  

Jouw resultaten

  • Je hebt kennis van de basismodellen van teamcoachen en groepsdynamica en kunt door die brillen naar je team kijken.
  • Je hebt handvatten en interventietechnieken om de interactie te bevorderen zodat je team zijn doelen effectiever behaalt.
  • Je hebt zicht op jouw persoonlijke kwaliteit en valkuil als teamcoach, hebt je gedragsrepertoire vergroot en weet waar jij je op moet richten om het team optimaal te motiveren.
  • Je hebt een plan van aanpak om het teamwork van jouw team(s) te bevorderen.

Jouw inzet

Je werkt in een omgeving waar je een team aanstuurt en van waaruit je casuïstiek kunt inbrengen in de training. Met dit team kun je vervolgens oefenen met de opgedane inzichten en interventietechnieken. Je bestudeert literatuur die je bij de training meekrijgt. Je stelt je open voor nieuwe leerervaringen, waarbij je lef toont en experimenteert met nieuw gedrag. Zelfonderzoek en -studie rondom de drie dagen zijn voor jou vanzelfsprekend. Je wilt ontdekken wat jouw ontwikkelstappen zijn en die van je team(s).

STAP-budget

Je kunt voor deze opleiding een vergoeding aanvragen van maximaal € 1.000 per jaar. Deze vergoeding van de overheid heet het STAP-budget. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Vraag de subsidie op tijd aan, minimaal 4 weken voor de start van de opleiding. Lees hier meer over het STAP-budget en hoe je deze vergoeding moet aanvragen.

Meer weten of aanmelden?

Leer invloed uitoefenen door kritische feedback én waardering

Lees onze brochure

Lees over de ervaringen, inhoud van het programma, de trainers en krijg een totaalbeeld van deze traning.

Brochure downloaden

Meld je direct aan

Kies de training die het beste bij je past
en start de ontwikkeling van jezelf als professional en als mens.

Direct aanmelden

of neem een optie

Laat je inspireren

Onze trainers aan het woord

Ook interessant voor jou

Leidinggeven aan verandering

De kogel is door de kerk: jij moet als leidinggevende veranderingen doorvoeren in de organisatie. Vol goede moed ga je aan de slag, maar al snel merk je dat de ideeën in de top van het bedrijf voor een berg weerstand zorgt op de werkvloer. In deze praktijkgerichte training leer je daarom bruggen te bouwen, tegenwind te overwinnen en een verandertraject met lef en liefde aan te pakken.

Coachend leidinggeven

Of je nu een ervaren leidinggevende bent of een beginnend mentor: het beste halen uit jezelf en je medewerkers is nog niet makkelijk. Met de training Coachend Leidinggeven zet je tanden in theoretische modellen, ervaar je aan de hand van prikkelende oefeningen en krijg je een voorproefje van de beste versie van jezelf.

Hoe kunnen wij je helpen?

Hoe kunnen wij je helpen?

Peter Driessen helpt je graag persoonlijk bij je keuze.

Bel mij terug