Verdiep je coachende vaardigheden en benut het potentieel van je medewerkers

Verdiep je coachende vaardigheden en benut het potentieel van je medewerkers

Coachend leidinggeven

Over Coachend leidinggeven

Wil je meer verantwoordelijkheid geven aan je medewerkers maar neem je ‘voor de zekerheid’ telkens de regie? Lukt het niet om die ambitieuze teamtargets binnen te koppen en tegelijkertijd een fijne werksfeer te creëren? Zijn sommige medewerkers niet in beweging te krijgen? Of je nu een ervaren leidinggevende bent of een beginnend mentor: het beste halen uit jezelf en je medewerkers is nog niet makkelijk. Kies daarom voor onze training Coachend Leidinggeven en zet je tanden in theoretische modellen, ervaar aan de hand van prikkelende oefeningen en krijg een voorproefje van de beste versie van jezelf.

 • Persoonsgerichte training met op maat gemaakte oefeningen.
 • Ontwikkel je eigen coachstijl.
 • Duurzaam bouwen aan vertrouwen.
 • Samen leren én zelf doen.
 • Creëer groter zelfsturend vermogen bij je medewerkers en je team.
 • Geschikt voor managers en niet-leidinggevende professionals.

Coachend leidinggeven in een notendop

Coachend Leidinggeven is een praktische training waarin je leert hoe je medewerkers op een opbouwende manier kunt aansturen naar meer resultaat. Onze deskundige trainers behandelen essentiële theorieën over leiderschap, gedrag en coaching.  Ze spitsen de oefeningen en rollenspellen toe op jouw werksituatie en ruimen veel tijd in voor reflectie en feedback. Daarnaast ervaar je hoe het is om op andere manieren te coachen en gecoacht te worden. Dat voelt soms onwennig, maar juist door lef te tonen en het spanningsveld op te zoeken boek je blijvende resultaten..

Jouw resultaten

 • Je ontdekt en optimaliseert je eigen coachstijl.
 • Je vergroot het zelfvertrouwen in jezelf en van je medewerkers.
 • Je haalt het beste naar boven bij je medewerkers door hun zelfsturend vermogen te vergroten.
 • Je bereikt meer resultaat met minder moeite.
 • Je bent kritisch als het moet en complimenteus als het kan.
 • Je beheerst de kunst van het loslaten.
 • Je weet te balanceren tussen sturen op resultaat en het ontwikkelen van je medewerkers.

Jouw inzet

Deze training is op jouw lijf geschreven als je – al dan niet als leidinggevende – het beste wilt halen uit je medewerkers, team en jezelf. Je beheerst de basis van het managementvak en bent toe aan de volgende stap in je ontwikkeling. Die stap zet je door lef te tonen: lef om te experimenteren met andere coachstijlen, lef om het spanningsveld op te zoeken tijdens oefeningen en rollenspellen en lef om je kwetsbaar op te stellen tijdens feedbacksessies. Daarnaast zie je de meerwaarde van samen leren en zelf doen. Coachend leidinggeven is daarom alleen geschikt voor intrinsiek gemotiveerden die hun ambities werkelijkheid willen laten worden.

STAP-budget

Je kunt voor deze opleiding een vergoeding aanvragen van maximaal € 1.000 per jaar. Deze vergoeding van de overheid heet het STAP-budget. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Vraag de subsidie op tijd aan, minimaal 4 weken voor de start van de opleiding. Lees hier meer over het STAP-budget en hoe je deze vergoeding moet aanvragen.

Meer weten of aanmelden?

Benut je potentieel en dat van je medewerkers

Lees onze brochure

Lees over de ervaringen, inhoud van het programma, de trainers en krijg een totaalbeeld van deze traning.

Brochure downloaden

Meld je direct aan

Kies de training die het beste bij je past
en start de ontwikkeling van jezelf als professional en als mens.

Direct aanmelden

of neem een optie

Laat je inspireren

Onze trainers aan het woord

Ook interessant voor jou

Teamcoaching

In deze training leer je daarom niet alleen hoe je iedereen aan boord houdt, maar ervaar je ook dat je het roer niet stevig in handen hoeft te hebben om de weg naar gezamenlijk succes in te slaan.

KIM voor niet-leidinggevenden

Kun je een tree klimmen op de carrièreladder, maar twijfel je of de stap richting management wel de juiste is? Voor een ervaren professional zonder beslissingsbevoegdheid is het opbouwen van gezag niet eenvoudig.

Hoe kunnen wij je helpen?

Hoe kunnen wij je helpen?

Peter Driessen helpt je graag persoonlijk bij je keuze.

Bel mij terug