Communicatie, Interactie & Managementvaardigheden voor Niet-Leidinggevenden (KIM/NL)


Trainingscategorie: Leiderschap en Management

De KIM/NL is een intensieve training beïnvloeden waarmee je je leiderschap ontwikkelt en je communicatieve vaardigheden vergroot. Je leert hoe je mensen mee kunt krijgen in je ideeën, zonder op een hiërarchische positie te kunnen terugvallen. In deze training ontwikkel je een persoonlijke leiderschapsstijl die je helpt effectief invloed uit te oefenen. De inzichten die je krijgt zijn direct toepasbaar en leveren betere resultaten én meer werkplezier op.

Trefwoorden:

Jezelf leiden

Impact hebben

Relaties bouwen

Effectief beïnvloeden
Wat is KIM/NL?

De KIM/NL is een intensieve training beinvloeden waarin je je leiderschap ontwikkelt en je communicatieve vaardigheden vergroot. Je leert hoe je mensen mee kunt krijgen in je ideeën zonder op een hiërarchische positie te kunnen terugvallen. In deze training ontwikkel je een persoonlijke leiderschapsstijl die je helpt effectief invloed uit te oefenen.  

Wat heb je aan deze training beinvloeden?

Je wordt effectiever in het invloed uitoefenen op je omgeving, sturen, onderhandelen en motiveren. Hierin ontwikkel je een persoonlijke stijl. 

Is deze training wat voor jou?

Je hebt inhoudelijke kennis van zaken en wilt dat jouw ideeën 'opgepikt' worden, bijvoorbeeld door het management. De KIM/NL is ontwikkeld voor professionals op academisch/hbo-niveau met de ambitie om leiding te geven, plaatsvervangend leidinggevenden en afdelingshoofden, deelnemers aan MD-trajecten, beleids- en stafmedewerkers en projectleiders. Deelname vraagt betrokkenheid en een aanzienlijke tijdsinvestering. Wij zijn ervan overtuigd dat die investering ruimschoots wordt gerechtvaardigd door de duurzame verbetering van je functioneren.

Resultaat

De training KIM/NL zet je in beweging. Je zelfbewustzijn als (inhoudelijk) leider groeit. Je hebt een duidelijker idee over hoe je overkomt op anderen en beter zicht op de eigen kwaliteiten en minder sterke kanten. Je doorziet veel beter wat er gebeurt omdat je meer inhoudelijke kennis hebt over interactie en management. Daardoor kun je gerichter kiezen welke persoonlijke kwaliteiten je inzet. Ook krijg je meer oog voor verhoudingen binnen teams, netwerken en de belangen van de partijen waar je tot nu toe op stukliep. Voor de organisatie ben je effectiever en je deskundigheid wordt beter benut. Je legt meer gewicht in de schaal, krijgt meer aandacht voor jouw verhaal en kunt meer bereiken. Doordat je wezenlijk anders leert doen en denken (wat vele stappen verder gaat dan het aanleren van 'trucjes') kom je in uiteenlopende werksituaties beter beslagen ten ijs. Bovendien vormt de training de aanzet tot een leerproces dat nog lang doorgaat na het laatste blok.

Context

Je hiërarchische macht is beperkt, maar je vindt het belangrijk dat mensen naar je verhaal luisteren. Eindeloos vasthouden aan je standpunten werkt weinig productief en je kunt ook niemand ‘dwingen' jouw ideeën of mening te volgen. De vraag is: hoe kun je vanuit jouw deskundigheid een leidende rol vervullen, invloed uitoefenen en de koers van een organisatie of een team bepalen? Daar werk je aan in deze training.

Leiderschap met persoonlijke stijl

Als je meer invloed wilt uitoefenen in je werk, komt het aan op communicatievaardigheden, overtuigingskracht en je vermogen tegelijk standvastig te zijn en mee te bewegen met anderen wanneer dat nodig is. Uiteindelijk gaat het om leiderschap met een persoonlijke stijl. Door jouw eigen leiderschapsstijl te ontwikkelen, ga je effectiever invloed uitoefenen op jouw omgeving en je steviger profileren.

Opzet van de training

De training gaat diepgaand in op persoonlijke aspecten en biedt belangrijke kennis en vaardigheden op managementgebied. Jouw eigen werksituatie is steeds het uitgangspunt, de training heeft een sterk persoonsgerichte karakter. De inzichten die je zo krijgt, zijn dan ook direct toepasbaar en leveren zeker resultaat op. De training biedt een mix van theorie en 'ervaringsleren', praktische oefeningen en interactie tussen deelnemers in de groep. De theorie gaat onder meer in op het hanteren van een helicopterview (bijvoorbeeld tijdens een vergadering), verschillende leiderschapsstijlen, onderhandelen en conflicthantering, en stress/timemanagement. Het ervaringsleren omvat het bespreken van praktijksituaties en feedback op de profilering van de deelnemers. Daarbij zorgt de trainer voor een sfeer van dynamiek en vertrouwen. Van jou als deelnemer verwachten we een open en actieve houding en de bereidheid tijd te investeren in je ontwikkeling. In het kader van de training worden bepaalde (organisatie)taken uitgevoerd door de deelnemers, waaronder het zoeken en boeken van een locatie voor een bepaald vaststaand budget.

De training KIM/NL bestaat uit 4 blokken van 3 dagen. De blokken zijn verspreid over 6 maanden. Deelnemers overnachten tijdens de trainingsblokken in het conferentieoord. Van Harte & Lingsma verzorgt de overnachtingen.

Blok 1:
Presentaties,  feedback, besluitvorming, communicatie, situationeel leidinggeven, groepsoefening, testen, leerstijl en managementrollen.

Blok 2:
Onderhandelen en conflicthantering, groepsoefeningen, macht en invloed, timemanagement, stressmanagement, RET, leiderschap, keuzes maken.

Blok 3:
Teamoefeningen en teamanalyse, team ontwikkeling, interactiestijlen (Roos van Leary), kernkwaliteiten.

Blok 4:
Managementgame, oefenen met acteurs, teamleren, borging.

Het programma start op de eerste dag van een blok om 11.00 uur, de andere dagen om 9.15 uur. De derde dag van ieder blok eindigt om ca. 16.00 uur. Er is een avondprogramma.

Tijdens het vierde blok wordt de locatie door de deelnemers zelf geregeld, met een beperkt budget. De faciliteiten kunnen hierdoor afwijken van die tijdens de eerste drie blokken.

"Een eye-opener"

Ellen Olthof-Conraads - Coördinator Huisvesting en Diensten Gemeente Zoetermeer

Door te investeren in anderen, investeer je ook in jezelf! Dat was voor mij een eye-opener, waar ik in de partijk veel aan heb.


"Zelf aan de bak en groeien met de groep"

Marije Dippel - Directeur International Office NOC * NSF

Functioneel maar ook waardevol in brede zin. Je leert confrontatie en analyse omzetten in actie. Modellen zijn mooi, bruikbaar ook, maar oefenen baart pas kunst. Dat gaat met vallen en opstaan, je moet zelf aan de bak, maar het is ook groeien met de groep. Het is zeker nog niet klaar na vier blokken (goed auto leren rijden begint ook pas na het examen), maar KIM/NL laat je ervaren wat de kracht van kiezen en kunnen is, en dat is veel waard.


"Inzicht en handvatten"

Frans Verdonschot - Senior adviseur Waterschap Peel en Maasvallei

Ik heb in vier maanden inzicht en handvatten gekregen op gebied van communicatie en gedrag waarmee in mezelf beter kan ontwikkelen en werkdoelen sneller bereik


"Over mezelf!"

Wout Sterken - Veiligheidsmanager Gemeente Haarlem

De training KIM-NL gaat over mezelf!


"Reflectie en ontwikkeling"

Saskia van Hasselt - Senior Adviseur Coordinator Ministerie van Infrastructuur en Milieu

De KIM/NL biedt je een goede ondersteuning om je eigen reflectie en persoonlijke ontwikkeling vorm te geven.


"Deze training heeft alles in zich!"

Francis van der Vegt-Slor - Personal Assistant Rabobank Amersfoort en omstreken

Ik heb de KIM/NL training ervaren als een enerverende belevenis. De training (én de trainer!) inspireert en heeft alles in zich: kritisch, inspirerend, motiverend, no-nonsense en levendig. Kortom: KIM-NL, voor iedereen die “naar binnen wil luisteren”.


"Herkenning"

Peter Custers - Account manager Monsanto Holland BV

Je leert je zwakke punten te herkennen, en daar actie op te ondernemen!


"Ik heb geleerd om te gaan met groepsprocessen"

Rikkert Wulffraat - inkoop & faciliteiten Coördinatie RVU educatieve omroep (is nu NOS)

Het belangrijkste wat ik geleerd heb is het omgaan met groepsprocessen en veranderingen. Door de KIM/NL heb ik geleerd hoe mensen in een groep staan en hoe ik daar invloed op kan uitoefenen. Mijn vriendin is op mijn aanraden de KIM/NL gaan doen met een even groot enthousiasme over de toepasbaarheid van het geleerde.


"Makkelijker bijsturen..."

Oeds van der Wijk - Industrial engineer Philips

Het best denkbare resultaat heb ik bereikt is, dat ik er niet bewust van ben hoeveel er veranderd is! Als ik weer terugval in oud gedrag, valt het me op en kan ik gemakkelijk bijsturen.


"Zeer toepasbaar in het dagelijkse werk"

Caroline van den Ende - Projectadviseur EVD

De training is goed opgezet en opgebouwd van theorie-analyse naar de praktijk. Zeer toepasbaar in het dagelijkse werk. Nuttige handvaten.


"De beste training die ik in mijn loopbaan gehad heb"

Teade Groen - Asset Manager Achmea Vastgoed

Nu, 2 jaar na de training, kan ik zeggen dat dit de beste training is die ik in mijn loopbaan gehad heb. De KIM/NL is direct praktisch toepasbaar. Ik heb veel meer plezier in mijn werk gekregen. Het heeft mij eyeopeners en handvatten geboden waardoor ik op een constructieve manier aankijk tegen en om kan gaan met situaties op het werk.


Wat is KIM/NL?

De KIM/NL is een intensieve training beinvloeden waarin je je leiderschap ontwikkelt en je communicatieve vaardigheden vergroot. Je leert hoe je mensen mee kunt krijgen in je ideeën zonder op een hiërarchische positie te kunnen terugvallen. In deze training ontwikkel je een persoonlijke leiderschapsstijl die je helpt effectief invloed uit te oefenen.  

Wat heb je aan deze training beinvloeden?

Je wordt effectiever in het invloed uitoefenen op je omgeving, sturen, onderhandelen en motiveren. Hierin ontwikkel je een persoonlijke stijl. 

Is deze training wat voor jou?

Je hebt inhoudelijke kennis van zaken en wilt dat jouw ideeën 'opgepikt' worden, bijvoorbeeld door het management. De KIM/NL is ontwikkeld voor professionals op academisch/hbo-niveau met de ambitie om leiding te geven, plaatsvervangend leidinggevenden en afdelingshoofden, deelnemers aan MD-trajecten, beleids- en stafmedewerkers en projectleiders. Deelname vraagt betrokkenheid en een aanzienlijke tijdsinvestering. Wij zijn ervan overtuigd dat die investering ruimschoots wordt gerechtvaardigd door de duurzame verbetering van je functioneren.

Resultaat

De training KIM/NL zet je in beweging. Je zelfbewustzijn als (inhoudelijk) leider groeit. Je hebt een duidelijker idee over hoe je overkomt op anderen en beter zicht op de eigen kwaliteiten en minder sterke kanten. Je doorziet veel beter wat er gebeurt omdat je meer inhoudelijke kennis hebt over interactie en management. Daardoor kun je gerichter kiezen welke persoonlijke kwaliteiten je inzet. Ook krijg je meer oog voor verhoudingen binnen teams, netwerken en de belangen van de partijen waar je tot nu toe op stukliep. Voor de organisatie ben je effectiever en je deskundigheid wordt beter benut. Je legt meer gewicht in de schaal, krijgt meer aandacht voor jouw verhaal en kunt meer bereiken. Doordat je wezenlijk anders leert doen en denken (wat vele stappen verder gaat dan het aanleren van 'trucjes') kom je in uiteenlopende werksituaties beter beslagen ten ijs. Bovendien vormt de training de aanzet tot een leerproces dat nog lang doorgaat na het laatste blok.

Context

Je hiërarchische macht is beperkt, maar je vindt het belangrijk dat mensen naar je verhaal luisteren. Eindeloos vasthouden aan je standpunten werkt weinig productief en je kunt ook niemand ‘dwingen' jouw ideeën of mening te volgen. De vraag is: hoe kun je vanuit jouw deskundigheid een leidende rol vervullen, invloed uitoefenen en de koers van een organisatie of een team bepalen? Daar werk je aan in deze training.

Leiderschap met persoonlijke stijl

Als je meer invloed wilt uitoefenen in je werk, komt het aan op communicatievaardigheden, overtuigingskracht en je vermogen tegelijk standvastig te zijn en mee te bewegen met anderen wanneer dat nodig is. Uiteindelijk gaat het om leiderschap met een persoonlijke stijl. Door jouw eigen leiderschapsstijl te ontwikkelen, ga je effectiever invloed uitoefenen op jouw omgeving en je steviger profileren.

Opzet van de training

De training gaat diepgaand in op persoonlijke aspecten en biedt belangrijke kennis en vaardigheden op managementgebied. Jouw eigen werksituatie is steeds het uitgangspunt, de training heeft een sterk persoonsgerichte karakter. De inzichten die je zo krijgt, zijn dan ook direct toepasbaar en leveren zeker resultaat op. De training biedt een mix van theorie en 'ervaringsleren', praktische oefeningen en interactie tussen deelnemers in de groep. De theorie gaat onder meer in op het hanteren van een helicopterview (bijvoorbeeld tijdens een vergadering), verschillende leiderschapsstijlen, onderhandelen en conflicthantering, en stress/timemanagement. Het ervaringsleren omvat het bespreken van praktijksituaties en feedback op de profilering van de deelnemers. Daarbij zorgt de trainer voor een sfeer van dynamiek en vertrouwen. Van jou als deelnemer verwachten we een open en actieve houding en de bereidheid tijd te investeren in je ontwikkeling. In het kader van de training worden bepaalde (organisatie)taken uitgevoerd door de deelnemers, waaronder het zoeken en boeken van een locatie voor een bepaald vaststaand budget.

De training KIM/NL bestaat uit 4 blokken van 3 dagen. De blokken zijn verspreid over 6 maanden. Deelnemers overnachten tijdens de trainingsblokken in het conferentieoord. Van Harte & Lingsma verzorgt de overnachtingen.

Blok 1:
Presentaties,  feedback, besluitvorming, communicatie, situationeel leidinggeven, groepsoefening, testen, leerstijl en managementrollen.

Blok 2:
Onderhandelen en conflicthantering, groepsoefeningen, macht en invloed, timemanagement, stressmanagement, RET, leiderschap, keuzes maken.

Blok 3:
Teamoefeningen en teamanalyse, team ontwikkeling, interactiestijlen (Roos van Leary), kernkwaliteiten.

Blok 4:
Managementgame, oefenen met acteurs, teamleren, borging.

Het programma start op de eerste dag van een blok om 11.00 uur, de andere dagen om 9.15 uur. De derde dag van ieder blok eindigt om ca. 16.00 uur. Er is een avondprogramma.

Tijdens het vierde blok wordt de locatie door de deelnemers zelf geregeld, met een beperkt budget. De faciliteiten kunnen hierdoor afwijken van die tijdens de eerste drie blokken.

"Een eye-opener"


Ellen Olthof-Conraads Coördinator Huisvesting en Diensten Gemeente Zoetermeer

Door te investeren in anderen, investeer je ook in jezelf! Dat was voor mij een eye-opener, waar ik in de partijk veel aan heb.


"Zelf aan de bak en groeien met de groep"


Marije Dippel Directeur International Office NOC * NSF

Functioneel maar ook waardevol in brede zin. Je leert confrontatie en analyse omzetten in actie. Modellen zijn mooi, bruikbaar ook, maar oefenen baart pas kunst. Dat gaat met vallen en opstaan, je moet zelf aan de bak, maar het is ook groeien met de groep. Het is zeker nog niet klaar na vier blokken (goed auto leren rijden begint ook pas na het examen), maar KIM/NL laat je ervaren wat de kracht van kiezen en kunnen is, en dat is veel waard.


"Inzicht en handvatten"


Frans Verdonschot Senior adviseur Waterschap Peel en Maasvallei

Ik heb in vier maanden inzicht en handvatten gekregen op gebied van communicatie en gedrag waarmee in mezelf beter kan ontwikkelen en werkdoelen sneller bereik


"Over mezelf!"


Wout Sterken Veiligheidsmanager Gemeente Haarlem

De training KIM-NL gaat over mezelf!


"Reflectie en ontwikkeling"


Saskia van Hasselt Senior Adviseur Coordinator Ministerie van Infrastructuur en Milieu

De KIM/NL biedt je een goede ondersteuning om je eigen reflectie en persoonlijke ontwikkeling vorm te geven.


"Deze training heeft alles in zich!"


Francis van der Vegt-Slor Personal Assistant Rabobank Amersfoort en omstreken

Ik heb de KIM/NL training ervaren als een enerverende belevenis. De training (én de trainer!) inspireert en heeft alles in zich: kritisch, inspirerend, motiverend, no-nonsense en levendig. Kortom: KIM-NL, voor iedereen die “naar binnen wil luisteren”.


"Herkenning"


Peter Custers Account manager Monsanto Holland BV

Je leert je zwakke punten te herkennen, en daar actie op te ondernemen!


"Ik heb geleerd om te gaan met groepsprocessen"


Rikkert Wulffraat inkoop & faciliteiten Coördinatie RVU educatieve omroep (is nu NOS)

Het belangrijkste wat ik geleerd heb is het omgaan met groepsprocessen en veranderingen. Door de KIM/NL heb ik geleerd hoe mensen in een groep staan en hoe ik daar invloed op kan uitoefenen. Mijn vriendin is op mijn aanraden de KIM/NL gaan doen met een even groot enthousiasme over de toepasbaarheid van het geleerde.


"Makkelijker bijsturen..."


Oeds van der Wijk Industrial engineer Philips

Het best denkbare resultaat heb ik bereikt is, dat ik er niet bewust van ben hoeveel er veranderd is! Als ik weer terugval in oud gedrag, valt het me op en kan ik gemakkelijk bijsturen.


"Zeer toepasbaar in het dagelijkse werk"


Caroline van den Ende Projectadviseur EVD

De training is goed opgezet en opgebouwd van theorie-analyse naar de praktijk. Zeer toepasbaar in het dagelijkse werk. Nuttige handvaten.


"De beste training die ik in mijn loopbaan gehad heb"


Teade Groen Asset Manager Achmea Vastgoed

Nu, 2 jaar na de training, kan ik zeggen dat dit de beste training is die ik in mijn loopbaan gehad heb. De KIM/NL is direct praktisch toepasbaar. Ik heb veel meer plezier in mijn werk gekregen. Het heeft mij eyeopeners en handvatten geboden waardoor ik op een constructieve manier aankijk tegen en om kan gaan met situaties op het werk.


Trefwoorden:

Jezelf leiden

Impact hebben

Relaties bouwen

Effectief beïnvloeden


PDF download
Laat hier je gegevens achter - dank je.
(Alle velden zijn verplicht)

PDF wordt nu gedownload....
Wil je deze week door een van onze trainingsadviseurs teruggebeld worden over deze training en jouw leervraag?

Ja Nee, bedankt

PDF brochure per e-mail ontvangen
Laat hier je gegevens achter - dank je.
(Alle velden zijn verplicht)

Er is aanvullende informatie naar jouw e-mailadres verzonden. Indien je deze informatie niet ontvangt, kijk dan ook eerst even in de spam of onbelangrijke e-mail map.

Bedankt voor het insturen van het wachtlijst verzoek. Wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met je op (tijdens kantooruren).

Laat je naam en nummer achter en we bellen je zo snel mogelijk!