STAP budget

Trainingen van Van Harte & Lingsma kunnen je leven veranderen. Wil jij een training volgen die bij je past? De overheid helpt je graag een handje mee door vergoeding uit te keren. Of je nu middenin je carrière zit, starter bent op de arbeidsmarkt of als alumni van onze trainingen nog lang niet uitgeleerd bent en staat te popelen om nog een training te volgen, kan het STAP-budget interessant voor je zijn.

Wat is het STAP-budget?

Als werkende of werkzoekende kun je vanaf 1 maart 2022 een budget van maximaal € 1.000,- inclusief btw per jaar aanvragen voor opleiding en ontwikkeling. Deze vergoeding heet het STAP-budget. De afkorting STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. Het STAP-budget vervangt de belastingaftrek voor studiekosten bij de inkomstenbelasting. Met het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen om zo jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Hierdoor heb je namelijk meer kans op het behouden van je baan of het helpt je bij het vinden van een nieuwe baan.

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?

Je kunt het STAP-budget aanvragen als je inwoner van de Europese Unie en 18 jaar of ouder bent. Voor de overige voorwaarden verwijzen we je graag naar de website van UWV.

Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

In het STAP-scholingsregister van DUO vind je het complete studieaanbod met opleidingen en opleiders. Je kiest een opleiding die je wilt volgen en schrijft je in bij de door jou gekozen opleiding van Van Harte & Lingsma. Je ontvangt het STAP-aanmeldingsbewijs van ons. Dit STAP-aanmeldingsbewijs heb je nodig om het STAP-budget aan te kunnen aanvragen bij UWV. Vraag de subsidie op tijd aan, minimaal 4 weken voor de start van de opleiding. Vraag de subsidie op tijd aan, minimaal 4 weken voor de start van de opleiding.

Vanaf 1 maart 2022 kun je een vergoeding voor de opleiding aanvragen op het STAP-portaal van UWV. Dit kun je één keer paar jaar voor jezelf doen. Ieder kalenderjaar heeft 6 aanvraagperiodes van 2 maanden. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag aan ons als opleider uitgekeerd en nemen wij dit bedrag in mindering.

Rekenvoorbeeld

Hieronder geven we je een rekenvoorbeeld van een opleiding waarbij van de STAP subsidie gebruikt wordt. In dit voorbeeld is geen rekening gehouden met BTW. Het is ook mogelijk om een opleiding BTW belast af te nemen, neem dan contact met ons op.

Communiceren in verbinding

Investering  € 1.415,00
Toeslag BTW vrij (10%)  € 141,50 +
 € 1.556,50
STAP subsidie  € 1.000,00 -/-
Nog te betalen  € 556,50

Bel mij terug