Persoonlijke ontwikkeling doe je niet (alleen) voor jezelf!

Persoonlijke ontwikkeling lijkt iets individueels. Je wilt gelukkiger, vrijer, effectiever worden. Het mooie is, dat wanneer jij wilt leren over jezelf, je de ander toestemming geeft hetzelfde te doen. Jouw groei heeft effect op de ander.

“Mijn ervaring is ook, dat er vaak een moment is dat iemand het niet meer (alleen) doet voor persoonlijk geluk, maar steeds meer een innerlijke behoefte voelt te willen bijdragen aan een mooiere wereld, iets groters dan de eigen “ik”. Niet omdat het moet, maar omdat je niet anders meer wil. Zo zie ik een leidinggevende haar gegroeide zelfvertrouwen doorgeven aan haar medewerkers. Een vriendin van mij deelt haar liefde en enthousiasme voor de natuur waardoor de mensen om haar heen duurzamer willen leven. Een vriend maakt kunst waarmee hij anderen inspireert. “De wereld mooier maken”, gebeurt heel vaak dichtbij huis, op jouw eigen unieke manier!”

VHL-Quote Martin Buber

 

Wil je meer lezen over leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke groei? Ga dan naar onze inspiratiepagina.

Esther Blenk

Esther Blenk

Senior trainer

Ik geloof dat iedereen op een unieke manier kan en wil bijdragen (aan zijn of haar organisatie). Leren, staat voor mij voor het ontdekken en verder ontwikkelen van die unieke bijdrage. Leren begint voor mij bij de volledige aanvaarding van hoe het nu is. De realiteit zonder oordelen onder ogen zien en vanuit dat punt ontdekken welke verandering gewenst is en daar doelgericht aan werken. Mijn werkwijze kenmerkt zich door nieuwsgierigheid, humor en directheid. Ik geloof dat ‘gezond’ en met plezier werken ontstaat als je hart en hoofd verbindt.