Blog Nieuws - 3e in Great Place to Work onderzoek!


Blog Nieuws - 3e in Great Place to Work onderzoek! door Van Harte & Lingsma

Van Harte & Lingsma is op 12 april 2012 door ‘Great Place to Work’ voor het vierde jaar achtereen uitgeroepen tot één van de beste werkgevers van Nederland. Van Harte & Lingsma eindigde op de derde plaats in de categorie medium sized enterprises, twee plaatsen hoger dan vorig jaar.

Het Great Place to Work Institute® meet de waardering van werknemers op vijf dimensies: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Op alle vijf pijlers scoort Van Harte & Lingsma hoger dan het gemiddelde van de Beste Werkgevers van 2011. Bovendien is de waardering van de werknemers in totaal nog hoger dan die van voorgaande jaren (89% positief tegenover 84% vorig jaar). Naast de gelijkwaardige behandeling en de fijne werkomgeving prijzen de werknemers het trainingsbureau om het vertrouwen dat het managementteam in de medewerkers stelt en de verantwoordelijkheid die ze krijgen. De dimensie waarop het hoogst wordt gescoord is, net als vorig jaar, ‘trots’.

 

Trots

 “Dit is het vierde jaar dat we een plek in de top 10 behalen en elk jaar scoren we hoger. We nemen de resultaten en aanbevelingen van Great Place to Work zeer serieus en  werken het hele jaar door aan verbetering, ” vertelt Joep C. de Jong, directeur van Van Harte & Lingsma.  Ten opzichte van vorig jaar laat de dimensie ‘eerlijkheid’ de sterkste stijging zien. “Ik ben heel trots dat we het juist op de dimensie  ‘eerlijkheid’ zo goed doen. Eerlijkheid en geloofwaardigheid staan bij Van Harte & Lingsma hoog in het vaandel, deze dimensies zijn een logisch gevolg van twee van de vijf waarden van waaruit we dagelijks werken: liefde en duurzaamheid. Goed om te zien dat onze medewerkers dit ook zo ervaren,” besluit De Jong.

 

Over het Great Place to Work® Institute

Ieder jaar initieert het Great Place to Work® Institute in dertig landen wereldwijd, waaronder Nederland, haar onderzoek naar organisaties die zich volgens de perceptie van de eigen medewerkers kenmerken als een echte Great Place to Work. Aan de hand van de vijf dimensies worden uitspraken gedaan over (de kwaliteit van) drie relaties binnen de organisatie; een die tussen medewerkers en management; twee medewerkers onderling en drie medewerkers en hun werk. De Nederlandse lijst bestaat uit drie categorieën: grote bedrijven en multinationals (> 250 fte), medium bedrijven (50-250 fte) en kleine en jonge bedrijven (20-50 fte). Op basis van de onderzoek scores worden de ‘Beste Werkgevers van Nederland’ bepaald. www.greatplacetowork.nl 

Laat hier je gegevens achter. Alle velden zijn verplicht

Laat je naam en nummer achter en we bellen je zo snel mogelijk!