Selectie-assessment

Selectie-assessment

Mensen zien voor wie ze zijn

Download de brochure

Selectie-assessment

Een selectie-assessment vindt plaats in het kader van een sollicitatieprocedure. Hierbij gaat het om de vraag of iemand geschikt is voor een bepaalde functie en wat mogelijke risico’s kunnen zijn in het functioneren.

Waarom een selectie-assessment bij Van Harte & Lingsma?
Als organisatie wil je meer zijn dan alleen een winstmachine. Je wil meer dan enkel financiële groei. Je wil ook groeien in wezenlijke waarde en in de bijdrage aan de wereld. De wereld van klanten, partners, stakeholders én werknemers. Daarom zoek je mensen die passen bij je organisatie: die alles in zich hebben om bij te dragen aan het resultaat én die vanuit dezelfde bedoeling werken als de organisatie.

Bij Van Harte & Lingsma gaan we op zoek naar die mensen. Onze assessments zijn geen klinische interventies. We meten niet alleen competenties, we gaan ook in gesprek over de achtergronden, overtuigingen en waarden. Zo vinden we de mensen die van jouw organisatie nog meer jouw organisatie maken. Daar zorgen we persoonlijk voor.

Meer informatie?

Download de brochure voor meer informatie

Persoonlijk advies?

Persoonlijk advies?

Neem dan contact op met onze assessment adviseur Erika Zeulevoet.

Op zoek naar een ander type assessment?

Leiderschapsassessment

Tijdens een leiderschapsassessment krijgen we een beeld van iemands leidinggevende stijl en persoonlijkheid. Precies op het snijvlak van stijl en persoonlijkheid maken wij het verschil.

Lees meer

Ontwikkelassessment

Krijg inzicht in de ontwikkelmogelijkheden van iemand binnen een bepaalde functie of organisatie.

Lees meer

Interessante artikelen

Geschreven door onze assessment adviseurs.

Bel mij terug