Mensen zien voor wie ze zijn

Mensen zien voor wie ze zijn

Persoonsgerichte assessments

Persoonsgerichte assessments

In onze assessments creëren we de optimale omstandigheden om de potentie van mensen inzichtelijk te maken en hun vermogen om zelf antwoorden te vinden te vergroten. De mens staat centraal, maar altijd in relatie tot de doelstellingen van de organisatie. Zo creëren we al tijdens het assessment draagvlak voor het resultaat: weten wat je kan en zien waar je kan groeien. Hierbij helpen onze gedegen achtergrond in leiderschapstrainingen en ons eigen vermogen om flexibel en resultaatgericht te opereren.

Onze Assessments

 

Bij Van Harte & Lingsma kun je terecht voor persoonsgerichte assessments die per opdrachtgever en per functie op maat worden gemaakt. Een assessment kan worden ingezet als selectiemiddel bij instroom, als onderzoekstool bij doorstroom of als loopbaanadvisering bij uitstroom van medewerkers.

  • Loopbaanassessments

Bij een loopbaanassessment is er een wens of noodzaak (in geval van outplacement) om van functie en/of werkgever te veranderen. We brengen in kaart wat een passende stap is gezien iemands drijfveren, persoonlijkheid en competenties. Voorafgaand aan een loopbaanassessment vindt een intakegesprek plaats met de kandidaat.

  • Selectie-assessments

Een selectie-assessment vindt plaats in het kader van een sollicitatieprocedure. Hierbij gaat het om de vraag of iemand geschikt is voor een bepaalde functie en wat mogelijke risico’s kunnen zijn in het functioneren.

  • Ontwikkelassessments

Een ontwikkelassessment is bedoeld om meer inzicht te krijgen in de ontwikkelmogelijkheden van iemand binnen een bepaalde functie of organisatie.

Het is mogelijk een combinatie te maken van bovenstaande twee soorten in de vorm van een ontwikkelassessment met een geschiktheidsuitspraak.

 

Download brochure

Erika Zeulevoet

Erika Zeulevoet

Adviseur Assessments

Bel mij terug