Assessments voor gemeenten

Assessments voor gemeenten

Mensen zien voor wie ze zijn

Download de brochure

Assessments voor gemeente

Voor de 344 gemeenten in Nederland bieden wij selectie-assessments, ontwikkelassessments en leiderschapsassessments aan.

De afgelopen 12 jaar hebben wij veel ervaring opgedaan met het afnemen van Assessments voor gemeenten in Nederland. Zo helpen we gemeenten bijvoorbeeld bij het samenstellen van managementteams, het laten doorstromen van talenten en het aannemen van nieuw personeel.

Iedere gemeente en iedere vraag is uniek. Daarom gaan we samen met jou op zoek naar de best passende oplossing.

Stap 1: Maatwerk

Om het assessment te kunnen afstemmen op de individuele vraag en de specifieke kenmerken van een team of organisatie, willen we nogal wat van je weten. Waar staat de organisatie voor? Welke resultaten willen jullie bereiken? Wat voor mensen passen daarbij? In nauw overleg gaan we op zoek naar de antwoorden en vertalen we deze informatie naar een competentie- en persoonlijkheidsprofiel, de basis voor het samenstellen van het assessment. Anders gezegd: geen copy-paste, maar maatwerk.

Stap 2: Assessmentdag
Een assessment duurt meestal een dag en bestaat altijd uit een interview met een NIP-geregistreerde psycholoog, één of meerdere praktijkopdrachten (rollenspelen), intellectuele capaciteitentesten en COTAN­-gecertificeerde persoonlijkheidstesten. Door de combinatie van wetenschappelijke testen en de uitdagende interactie met onze adviseurs doen veel deelnemers direct een aantal toepasbare inzichten op en voelen ze zich verantwoordelijk voor de te nemen stappen.

Stap 3: Helder rapport
Na het assessment schrijven we een rapport in duidelijke taal. We bespreken de uitkomsten eerst met de deelnemer en sturen het na diens toestemming naar jou. Dankzij dit rapport krijg je een helder beeld van de mogelijkheden: bijvoorbeeld of je de juiste leidinggevende hebt gevonden voor een sleutelpositie, wat iemands ontwikkelingsmogelijkheden en vervolgstappen zijn, of hoe de deelnemer in de dagelijkse praktijk zal functioneren. Uiteraard nemen we na afloop contact op om te vragen of de rapportage naar wens is en of je nog vragen hebt.


Ervaring met assessments voor gemeenten

Voor de volgende gemeente in Nederland mogen wij de Assessments verzorgen:

 • Gemeente Amsterdam
 • Gemeente Amstelveen – Aalsmeer
 • Gemeente Almere
 • Gemeente Beverwijk
 • Gemeente Den Haag
 • Gemeente Dordrecht
 • Gemeente Haarlem
 • Gemeente Haarlemmermeer
 • Gemeente Krimpenerwaard
 • Gemeente Nieuwegein
 • Gemeente Schouwen – Duivenland
 • Gemeente Stichtse Vecht
 • Gemeente Velsen
 • Gemeente Zaanstad

 

Wil je meer weten over onze assessments?

Download de brochure voor meer informatie

Of neem voor een persoonlijk advies contact op met onze assessment adviseur Erika Zeulevoet.

Ontwikkelassessment

Een ontwikkelassessment is bedoeld om meer inzicht te krijgen in de ontwikkelmogelijkheden van iemand binnen een bepaalde functie of organisatie.

Ontwikkelassessment

Selectie-assessment

Een selectie-assessment vindt plaats in het kader van een sollicitatieprocedure. Is iemand geschikt voor een bepaalde functie en wat kunnen mogelijke risico’s zijn in het functioneren?

Selectie-assessment

Leiderschapsassessment

Tijdens een leiderschapsassessment krijgen we een beeld van iemands persoonlijkheid, potentieel en leidinggevende stijl (op operationeel, tactisch of strategisch niveau).

Leiderschapsassessment

Persoonlijk advies?

Persoonlijk advies?

Neem dan contact op met onze assessment adviseur Erika Zeulevoet.

Bel mij terug