Retraite Mindful Leiderschap


Trainingscategorie: Leiderschap en Management

Deze retraite geeft je tijd en ruimte om stil te staan bij dat wat voor jou echt belangrijk is in je werkend leven. Door de vele veranderingen in je werk of juist door de dagelijkse sleur heb je niet meer altijd aandacht voor waarom je doet wat je doet. Tijdens de retraite werk je vier dagen met aandacht aan jouw visie op werken en leven. Na de retraite ga je met meer resultaat én plezier weer aan de slag.

Trefwoorden:

Verdiepen op eigen waarden

Aandacht richten

Nieuwe visie vormen op leiderschap

Zelfinzicht krijgen

Persoonlijke stijl ontdekken
Welke doelstellingen hebben deelnemers aan de Retraite?

Als leidinggevende, professional, zelfstandige of medewerker krijg je meer zicht in jezelf en jouw ambities of dromen. Oud-deelnemers volgden met onder andere deze doelstellingen de retraite:

 • Als leidinggevende wil je je eigen koers vasthouden terwijl er om je heen van alles verandert. Je zoekt houvast.
 • Je geeft al geruime tijd leiding aan je mensen, maar vraagt je soms af of je dat nog met echte overtuiging doet. Is je huidige positie wel de juiste?
 • Je voelt je als manager te vaak een brandjesblusser. Je laat je leiden door de waan van de dag en soms voel je je gejaagd.
 • Je vraagt je af waar je staat in je loopbaan. Is het tijd voor een nieuwe stap, bijvoorbeeld naar een leidinggevende positie? Je hebt behoefte aan duidelijkheid over wat je zelf wil.
 • De balans in je werkdruk is al een tijdje zoek. Je wil energie krijgen van wat je doet, in plaats van alleen maar energie leveren.
 • Je voelt jezelf niet zeker genoeg om belangrijke keuzes te maken in je werk of je loopbaan.

Hoe helpt de retraite je?

 • In het programma staat jouw werk of werkend leven centraal.
 • Net als deelnemers aan eerdere retraites vind je rust, om daarna wendbaarder te zijn en meer resultaat te halen.
 • Door je resultaatgericht te bezinnen op je werkend leven, krijg je in vier dagen inzicht in je drijfveren en bepaal je je visie op werk.
 • Door deel te nemen aan de retraite ben je er even tussenuit. Niet om te luieren, maar om je in te zetten voor meer focus op wat echt belangrijk is in je werk. Je neemt afstand van de dagelijkse gang van zaken.
 • De ervaren trainers zorgen voor rust, ruimte en mindfulness-methoden om je aandacht beter te richten.
 • Het bijzondere programma en de unieke locatie dragen bij aan bovengenoemde punten.

Tegenwoordig zijn snelheid en efficiëntie belangrijk om in ons dagelijks leven en werk alle ballen in de lucht te houden. We jagen onszelf op tot steeds meer doen, voor nog meer resultaat in minder tijd. Voor je het weet, raak je in de waan van alle dag, je stuur kwijt op wat werkelijk van belang is voor je.

Vertragen

In deze retraite (her)ontdek je het verschil tussen zijn en doen. Je leert te vertragen, tijdelijk uit de doe-modus te stappen en te ontdekken hoe het met je is in het huidige moment. Dit bedoelen we met zijn in plaats van doen. Stilstaan bij hoe het nu met je is en van daaruit aan te voelen wat nodig is voor jou, de ander en de organisatie. En dit zorgt ervoor dat je bewust jezelf én anderen kunt leiden. 
Deze retraite geeft je tijd en ruimte stil te staan bij dat wat voor jou echt belangrijk is in je werkend leven. Wat wil jij bijdragen? Waar gaat het jou echt om? Dit noemen wij je persoonlijke leiderschapsopdracht of je purpose. Wanneer je hier zicht op krijgt, zal dit je vertrouwen vergroten. Doordat je meer zicht krijgt op jezelf, kan je ook anderen echt zien in hun unieke persoonlijkheid, bijdrage en talent.

Resultaat op de werkplek

De houding die je ontdekt tijdens de retraite neem je mee naar je werk. Zo maakt ‘controle willen hebben’ plaats voor vertrouwen. Want snelheid en complexiteit vragen niet om controle, maar om vertrouwen in ieders eigen bijdrage en talent. Door bewust momenten van rust en reflectie leren in te bouwen op je werk, kan je juist beter omgaan met de onvermijdelijke dagelijkse onrust en complexiteit. Mindful Leiderschap gaat ook over samen zijn en samen werken vanuit vertrouwen, om hier duurzame resultaten mee te behalen. En om deze successen met trots te vieren.
In deze 4-daagse maak je kennis met de kracht van Mindfulness of verdiep je je Mindfulness-ervaring. Je vertaalt deze ervaring naar jouw eigen persoonlijke leiderschapsopdracht en wat dit betekent voor jouw werkend leven. Wat wil je concreet veranderen, laten of juist gaan doen? 

Hoe werkt dat, een ‘retraite’?

Tijdens de retraite wordt er elke dag met een strak tijdschema gewerkt met zo min mogelijk contact met de buitenwereld. Zo kan je uit je normale patronen stappen, zonder afgeleid te worden. Hierdoor ervaar je de kracht van discipline, en de kracht van stoppen! In het dagelijks leven, of het nu werk of privé is, rennen we vaak maar door, zonder stil te staan bij wat je er daadwerkelijk gebeurt, wat je voelt, vindt of wat je werkelijk wil. 
Het ritme van de retraite creëert veiligheid om met elkaar te werken en ruimte om met je eigen vragen en inzichten aan de slag te gaan. We maken gebruik van meditatievormen, fysieke oefeningen, dialoog, compassievolle uitwisseling, natuurwandelingen en creatieve vormen. De 3e dag van de retraite verkeren we vanaf ontbijt tot en met het diner in stilte met elkaar. Belangrijk is dat je werkt met jouw eigen focus en thema’s.

De procesbegeleiders creëren een veilige context waarin zich dingen kunnen ontvouwen. Soms delen we, middels Mindfulness oefeningen, onze ervaringen en inzichten met elkaar. Het letterlijk ‘woorden geven' aan jouw innerlijk proces is een belangrijke oefening om jouw eigen bijdrage en opdracht daadwerkelijk naar buiten te brengen.

De retraite wordt begeleid door Esther Blenk en Paul van Toledo, met maximaal 20 deelnemers.

Tijdens de retraite wordt er elke dag met een strak tijdschema gewerkt met zo min mogelijk contact met de buitenwereld.

De tijden voor de startdag:
13.30 uur: inchecken Woodbrookershuis
14.45 uur: gezamenlijk lopen naar de Kapel
15.00 uur: aanvang programma

NB: in het programma zit géén kennismaking met elkaar. Mocht hier behoefte aan zijn, dan heb je informeel hiervoor de gelegenheid van 13.30 tot 14.45uur.

Thema's per dag

Dag 1: Kennismaken met Mindfulness
Van doen naar zijn; de kracht van vertraging, acceptatie en aandacht
Dag 2: Elkaar ontmoeten
Wezenlijk contact; communicatie in verbinding
Dag 3: Mezelf ontdekken
Leiderschapsopdracht; ruimte geven aan eigen authenticiteit
Dag 4: De wereld in
In aandacht blijven werken en leven

Unieke locatie

Je verblijft in het Woodbrooke Hotel in Barchem. Elke ochtend lopen we 10 minuten het bos in, naar een honderd jaar oude kapel, midden in de natuur! Gezamenlijk verdelen we enkele taken, waaronder het openen en sluiten van de luiken van de kapel. De lunch en diner zijn in het hotel. De heen- en terugwandelingen doen we in stilte.

"Een verrijkende ervaring!"

Marien Colijn Ym Interim, Advies & Coaching

Vier bijzonder waardevolle dagen met heldere inzichten vanuit rust en stilte!


"Deze retraite is een van de mooiste kado's die ik mijzelf ooit heb gegeven!"

Mona Oosterwijk Coach www.mocoaching.nl

-


"In mijn leven ‘na de retraite’ reageer ik rustiger en effectiever op wat er op mijn pad komt"

Leonie

Door de retraite Mindful Leiderschap ben ik me bewuster geworden van mijn dagelijkse stroom van gedachten, aannames en (voor)oordelen, en hoe die me in de weg kunnen zitten. In mijn leven ‘na de retraite’ reageer ik rustiger en effectiever op wat er op mijn pad komt. Ook heb ik meer 'echt' contact met de mensen om me heen. Ik raad deze retraite oprecht aan, aan iedereen die openstaat voor zelfreflectie en zich kwetsbaar durft op te stellen.


"Als je openstaat voor een reis door jezelf, geeft deze retraite je veel inzicht. "

Deelnemer retraite augustus 2012

Als je openstaat voor een reis door jezelf, geeft deze retraite je veel inzicht. Ook in aspecten van jezelf of je werkend leven waar je eerst niet bewust mee bezig was.


"Mindfulness is concreet!"

Quotes deelnemers retraite november 2015

Dit zou iedereen moeten mogen doen! Een echt geschenk. - Joris

Mindful leidinggeven geeft mezelf en anderen ruimte. - Rienk

Voor leidinggevenden: het is machtig om macht machtig te zijn. - Josh

Ik heb opnieuw ontdekt hoe waar het is dat dat wat aandacht krijgt groter wordt. - Elisabeth

Een mooie ontdekkingsreis naar mijn ware ik, in alle rust in deze hectische tijd. - Jakko

Ik wens iedereen de stilte toe die ik hier heb ervaren. - Judith


"Binnen vier dagen had ik weer verbinding met mijn professionele doelen"

Karin van Eijk Loopbaancoach www.intaktcoaching.nl

Vertragen, verstillen en ontmoeten. Niet wat we doen in onze dagelijkse praktijk. Wel wensen we het resultaat. Binnen vier dagen had ik weer verbinding met mijn professionele doelen. De retraite mindful leiderschap is het instrument om te verbinden met wat je echt wilt en er actie op te zetten.


"De kracht van de retraite schuilt dan ook in de combinatie van meditatie en gesprekken."

Ronald de Jong Provincie Limburg

De retraite mindfulness leiderschap was een bijzondere en nuttige ervaring. De meditatietechniek maakt ruim baan voor reflectie op je eigen gevoelens en gedrag bij situaties in werk en privéleven. De kracht van de retraite schuilt dan ook in de combinatie van meditatie en gesprekken. In mijn werk komen geregeld hectische perioden voor waarin ik te maken heb met tegengestelde belangen. Juist op die momenten is het prettig om mezelf te kunnen blijven. Ik weet dat ik geïrriteerd kan raken van een (in mijn ogen) onredelijke opstelling van een gesprekspartner. Maar irritatie werkt niet. De lessons learned in vier dagen retraite werken wel. Met name in onderhandelingssituaties is het goed om niet te oordelen, geduld en mildheid te betrachten, te luisteren en door te vragen naar wat mensen beweegt. Het is de verdienste van Esther Blenk en Paul van Toledo dat deze lessen zo goed beklijven.


Welke doelstellingen hebben deelnemers aan de Retraite?

Als leidinggevende, professional, zelfstandige of medewerker krijg je meer zicht in jezelf en jouw ambities of dromen. Oud-deelnemers volgden met onder andere deze doelstellingen de retraite:

 • Als leidinggevende wil je je eigen koers vasthouden terwijl er om je heen van alles verandert. Je zoekt houvast.
 • Je geeft al geruime tijd leiding aan je mensen, maar vraagt je soms af of je dat nog met echte overtuiging doet. Is je huidige positie wel de juiste?
 • Je voelt je als manager te vaak een brandjesblusser. Je laat je leiden door de waan van de dag en soms voel je je gejaagd.
 • Je vraagt je af waar je staat in je loopbaan. Is het tijd voor een nieuwe stap, bijvoorbeeld naar een leidinggevende positie? Je hebt behoefte aan duidelijkheid over wat je zelf wil.
 • De balans in je werkdruk is al een tijdje zoek. Je wil energie krijgen van wat je doet, in plaats van alleen maar energie leveren.
 • Je voelt jezelf niet zeker genoeg om belangrijke keuzes te maken in je werk of je loopbaan.

Hoe helpt de retraite je?

 • In het programma staat jouw werk of werkend leven centraal.
 • Net als deelnemers aan eerdere retraites vind je rust, om daarna wendbaarder te zijn en meer resultaat te halen.
 • Door je resultaatgericht te bezinnen op je werkend leven, krijg je in vier dagen inzicht in je drijfveren en bepaal je je visie op werk.
 • Door deel te nemen aan de retraite ben je er even tussenuit. Niet om te luieren, maar om je in te zetten voor meer focus op wat echt belangrijk is in je werk. Je neemt afstand van de dagelijkse gang van zaken.
 • De ervaren trainers zorgen voor rust, ruimte en mindfulness-methoden om je aandacht beter te richten.
 • Het bijzondere programma en de unieke locatie dragen bij aan bovengenoemde punten.

Tegenwoordig zijn snelheid en efficiëntie belangrijk om in ons dagelijks leven en werk alle ballen in de lucht te houden. We jagen onszelf op tot steeds meer doen, voor nog meer resultaat in minder tijd. Voor je het weet, raak je in de waan van alle dag, je stuur kwijt op wat werkelijk van belang is voor je.

Vertragen

In deze retraite (her)ontdek je het verschil tussen zijn en doen. Je leert te vertragen, tijdelijk uit de doe-modus te stappen en te ontdekken hoe het met je is in het huidige moment. Dit bedoelen we met zijn in plaats van doen. Stilstaan bij hoe het nu met je is en van daaruit aan te voelen wat nodig is voor jou, de ander en de organisatie. En dit zorgt ervoor dat je bewust jezelf én anderen kunt leiden. 
Deze retraite geeft je tijd en ruimte stil te staan bij dat wat voor jou echt belangrijk is in je werkend leven. Wat wil jij bijdragen? Waar gaat het jou echt om? Dit noemen wij je persoonlijke leiderschapsopdracht of je purpose. Wanneer je hier zicht op krijgt, zal dit je vertrouwen vergroten. Doordat je meer zicht krijgt op jezelf, kan je ook anderen echt zien in hun unieke persoonlijkheid, bijdrage en talent.

Resultaat op de werkplek

De houding die je ontdekt tijdens de retraite neem je mee naar je werk. Zo maakt ‘controle willen hebben’ plaats voor vertrouwen. Want snelheid en complexiteit vragen niet om controle, maar om vertrouwen in ieders eigen bijdrage en talent. Door bewust momenten van rust en reflectie leren in te bouwen op je werk, kan je juist beter omgaan met de onvermijdelijke dagelijkse onrust en complexiteit. Mindful Leiderschap gaat ook over samen zijn en samen werken vanuit vertrouwen, om hier duurzame resultaten mee te behalen. En om deze successen met trots te vieren.
In deze 4-daagse maak je kennis met de kracht van Mindfulness of verdiep je je Mindfulness-ervaring. Je vertaalt deze ervaring naar jouw eigen persoonlijke leiderschapsopdracht en wat dit betekent voor jouw werkend leven. Wat wil je concreet veranderen, laten of juist gaan doen? 

Hoe werkt dat, een ‘retraite’?

Tijdens de retraite wordt er elke dag met een strak tijdschema gewerkt met zo min mogelijk contact met de buitenwereld. Zo kan je uit je normale patronen stappen, zonder afgeleid te worden. Hierdoor ervaar je de kracht van discipline, en de kracht van stoppen! In het dagelijks leven, of het nu werk of privé is, rennen we vaak maar door, zonder stil te staan bij wat je er daadwerkelijk gebeurt, wat je voelt, vindt of wat je werkelijk wil. 
Het ritme van de retraite creëert veiligheid om met elkaar te werken en ruimte om met je eigen vragen en inzichten aan de slag te gaan. We maken gebruik van meditatievormen, fysieke oefeningen, dialoog, compassievolle uitwisseling, natuurwandelingen en creatieve vormen. De 3e dag van de retraite verkeren we vanaf ontbijt tot en met het diner in stilte met elkaar. Belangrijk is dat je werkt met jouw eigen focus en thema’s.

De procesbegeleiders creëren een veilige context waarin zich dingen kunnen ontvouwen. Soms delen we, middels Mindfulness oefeningen, onze ervaringen en inzichten met elkaar. Het letterlijk ‘woorden geven' aan jouw innerlijk proces is een belangrijke oefening om jouw eigen bijdrage en opdracht daadwerkelijk naar buiten te brengen.

De retraite wordt begeleid door Esther Blenk en Paul van Toledo, met maximaal 20 deelnemers.

Tijdens de retraite wordt er elke dag met een strak tijdschema gewerkt met zo min mogelijk contact met de buitenwereld.

De tijden voor de startdag:
13.30 uur: inchecken Woodbrookershuis
14.45 uur: gezamenlijk lopen naar de Kapel
15.00 uur: aanvang programma

NB: in het programma zit géén kennismaking met elkaar. Mocht hier behoefte aan zijn, dan heb je informeel hiervoor de gelegenheid van 13.30 tot 14.45uur.

Thema's per dag

Dag 1: Kennismaken met Mindfulness
Van doen naar zijn; de kracht van vertraging, acceptatie en aandacht
Dag 2: Elkaar ontmoeten
Wezenlijk contact; communicatie in verbinding
Dag 3: Mezelf ontdekken
Leiderschapsopdracht; ruimte geven aan eigen authenticiteit
Dag 4: De wereld in
In aandacht blijven werken en leven

Unieke locatie

Je verblijft in het Woodbrooke Hotel in Barchem. Elke ochtend lopen we 10 minuten het bos in, naar een honderd jaar oude kapel, midden in de natuur! Gezamenlijk verdelen we enkele taken, waaronder het openen en sluiten van de luiken van de kapel. De lunch en diner zijn in het hotel. De heen- en terugwandelingen doen we in stilte.

"Een verrijkende ervaring!"


Marien Colijn Ym Interim, Advies & Coaching

Vier bijzonder waardevolle dagen met heldere inzichten vanuit rust en stilte!


"Deze retraite is een van de mooiste kado's die ik mijzelf ooit heb gegeven!"


Mona Oosterwijk Coach www.mocoaching.nl

-


"In mijn leven ‘na de retraite’ reageer ik rustiger en effectiever op wat er op mijn pad komt"


Leonie

Door de retraite Mindful Leiderschap ben ik me bewuster geworden van mijn dagelijkse stroom van gedachten, aannames en (voor)oordelen, en hoe die me in de weg kunnen zitten. In mijn leven ‘na de retraite’ reageer ik rustiger en effectiever op wat er op mijn pad komt. Ook heb ik meer 'echt' contact met de mensen om me heen. Ik raad deze retraite oprecht aan, aan iedereen die openstaat voor zelfreflectie en zich kwetsbaar durft op te stellen.


"Als je openstaat voor een reis door jezelf, geeft deze retraite je veel inzicht. "


Deelnemer retraite augustus 2012

Als je openstaat voor een reis door jezelf, geeft deze retraite je veel inzicht. Ook in aspecten van jezelf of je werkend leven waar je eerst niet bewust mee bezig was.


"Mindfulness is concreet!"


Quotes deelnemers retraite november 2015

Dit zou iedereen moeten mogen doen! Een echt geschenk. - Joris

Mindful leidinggeven geeft mezelf en anderen ruimte. - Rienk

Voor leidinggevenden: het is machtig om macht machtig te zijn. - Josh

Ik heb opnieuw ontdekt hoe waar het is dat dat wat aandacht krijgt groter wordt. - Elisabeth

Een mooie ontdekkingsreis naar mijn ware ik, in alle rust in deze hectische tijd. - Jakko

Ik wens iedereen de stilte toe die ik hier heb ervaren. - Judith


"Binnen vier dagen had ik weer verbinding met mijn professionele doelen"


Karin van Eijk Loopbaancoach www.intaktcoaching.nl

Vertragen, verstillen en ontmoeten. Niet wat we doen in onze dagelijkse praktijk. Wel wensen we het resultaat. Binnen vier dagen had ik weer verbinding met mijn professionele doelen. De retraite mindful leiderschap is het instrument om te verbinden met wat je echt wilt en er actie op te zetten.


"De kracht van de retraite schuilt dan ook in de combinatie van meditatie en gesprekken."


Ronald de Jong Provincie Limburg

De retraite mindfulness leiderschap was een bijzondere en nuttige ervaring. De meditatietechniek maakt ruim baan voor reflectie op je eigen gevoelens en gedrag bij situaties in werk en privéleven. De kracht van de retraite schuilt dan ook in de combinatie van meditatie en gesprekken. In mijn werk komen geregeld hectische perioden voor waarin ik te maken heb met tegengestelde belangen. Juist op die momenten is het prettig om mezelf te kunnen blijven. Ik weet dat ik geïrriteerd kan raken van een (in mijn ogen) onredelijke opstelling van een gesprekspartner. Maar irritatie werkt niet. De lessons learned in vier dagen retraite werken wel. Met name in onderhandelingssituaties is het goed om niet te oordelen, geduld en mildheid te betrachten, te luisteren en door te vragen naar wat mensen beweegt. Het is de verdienste van Esther Blenk en Paul van Toledo dat deze lessen zo goed beklijven.


Trefwoorden:

Verdiepen op eigen waarden

Aandacht richten

Nieuwe visie vormen op leiderschap

Zelfinzicht krijgen

Persoonlijke stijl ontdekken


PDF download
Laat hier je gegevens achter - dank je.
(Alle velden zijn verplicht)

PDF wordt nu gedownload....
Wil je deze week door een van onze trainingsadviseurs teruggebeld worden over deze training en jouw leervraag?

Ja Nee, bedankt

PDF brochure per e-mail ontvangen
Laat hier je gegevens achter - dank je.
(Alle velden zijn verplicht)

Er is aanvullende informatie naar jouw e-mailadres verzonden. Indien je deze informatie niet ontvangt, kijk dan ook eerst even in de spam of onbelangrijke e-mail map.

Bedankt voor het insturen van het wachtlijst verzoek. Wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met je op (tijdens kantooruren).

Laat je naam en nummer achter en we bellen je zo snel mogelijk!